Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:23:19

Споживачі заборгували ПАТ "Чернігівгаз" майже 45 мільйонів гривень

13.08.2014   07:27Агенцiя

Від початку 2014 року усіма категоріями споживачів газу погашено боргів на 4,1 мільйонів гривень, з урахуванням боргів минулих років несплаченими залишаються майже 45 мільйонів.

Рівень розрахунків побутових споживачів без урахування пільг та субсидій становить 114,2 %. За 6 місяців борг перед ПАТ «Чернігівгаз» зменшився на 400 тисяч гривень і складає 34,2 мільйонів гривень.
Борги бюджетних установ дорівнюють 6,3 мільйонів гривень. Маючи доволі високий рівень розрахунків -120,5%, бюджетникам вдалося скоротити заборгованість на 2,7 мільйонів гривень. Найбільшими боржниками є Відділи освіти: Козелецького району – 719,2 тисяч гривень, Ріпкинського району - 584,5 тисяч, Чернігівського району - 558,4 тисяч, а також Райлікарня смт Сосниця – 251,8 тисяч гривень.

Промислові підприємства розраховуються на 120,1%. При скороченні боргів на 969,3 тисяч гривень, понад 4,1 мільйонів гривень залишаються несплаченими. Із них - 3,2 мільйонів гривень заборгувало Чернігівське Хімволокно, 220,5 тисяч - Новоборовицький спиртзавод, 167,3 тисяч - Агрофірма «Іванівка».

«На сьогодні ситуація в газовому секторі залишається неоднозначною. Велика ймовірність, що наступний опалювальний сезон буде для нас доволі складним. Тому ПАТ «Чернігівгаз» не має ані морального, ані матеріального права поставляти газ боржникам. Ми звертаємося до населення, до керівників підприємств та організацій з проханням не допускати заборгованості і вчасно сплачувати рахунки», - наголосив заступник голови правління з постачання та обліку газу Сергій Савченко.

В І півріччі поточного року розрахунки за газ порівняно з аналогічним періодом 2013 року дещо покращилися, втім заборгованість і надалі залишається значною.

Від початку року в Чернігівській області за несплату було припинено газопостачання 827 побутовим споживачам. Відновити подачу газу можливо лише після 100%-го погашення заборгованості та оплати послуги відключення і підключення газу.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.