Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:42:06

Перші кроки назустріч чернігівській громаді

28.07.2014   16:53

У понеділок, 21 липня Степан Дусяк був призначений в.о. керівника Головного управління Міністерства доходів та зборів у Чернігівській області. А вже в четвер, він провів зустріч з представниками місцевих ЗМІ, під час якої розповів про себе, роботу та плани на майбутнє.

 

Новий керівник головного управління вважає, що громадськість повинна якнайшвидше отримувати інформацію і якомога якіснішу, і якщо у людей виникають запитання, то вони мають дізнаватися на них відповіді.

Про роботу та реформування структури

- На сьогодні потрібно говорити не тільки про кількісне наповнення бюджету та нарощувати показники, а треба ще дбати про якість, - переконаний Степан Дусяк.

Він вважає, що бюджет не повинен наповнюватися за будь-яку ціну. Бюджет повинен наповнюватися в законодавчо визначеному порядку. Не повинно бути так, що одні постійно працюють в тіні, на свою кишеню, а весь тягар податків перекладається на сумлінних платників. Для того, щоб такого не було, потрібно посилювати роботу податково-митного аудиту, податкової міліції.

Звичайно, що такі зміни не відбуваються самі по собі і потрібні розуміння та підтримка представників громадськості та бізнесу. Найближчим часом заплановані зустрічі з представниками бізнесу та громадськості, щоб вислухати пропозиції, побажання та думки.

- Бізнес – це наш партнер, важлива складова, яка наповнює бюджет, і підприємці мають бути почутими, як мінімум, а як максимум вони повинні почуватися себе комфортно, - наголосив Степан Павлович.

На його думку, важливим напрямком в роботі була і є легалізація бізнесу, а також легалізація заробітної плати. Треба переводити «тіньовий бізнес» до лав сумлінних платників податків, бо коли одні сплачують всі податки, то вони знаходяться у неконкурентних умовах в порівнянні з тими, хто ці податки не платить.

Новопризначений керівник розповів, що зараз служба проходить процес реформування: Міністерство доходів і зборів реорганізовується у Державну фіскальну службу.

- Я прийнятий на роботу в Державну фіскальну службу. Реформування та реорганізація непростий процес. Під час реорганізації ми не повинні втратити професіоналів. Ми повинні відсіяти «приліпал», нам з ними не по дорозі. Бо кадри, особливо місцеві, не так легко знаходяться, навчаються. Скорочення все рівно буде, але важливо не втратити професіоналів, - зазначив пан Дусяк.

Також він повідомив, що у продовжується робота по впровадженню електронних сервісів для платників податків і будуть активно впроваджуватися інновації та нові розробки.

Про власне майно

 - У мене є будинок в селі, де я жив і  де я працював 12 років. Я отримав службову квартиру в Києві. З майна, яке декларується, в мене є автомобіль КІА 2008 року. Вкладів в банках не маю, за кордоном майна не маю.

Щодо області

- Чернігівська область має великий потенціал, який, на жаль, поки що не розвивається. Мабуть це пов’язано з тим, що було мало вкладено інвестицій в порівнянні з іншими областями. Потенційно це одна з найважливіших областей України, але недооцінена саме у вкладах інвестицій, в т.ч. закордонних. Але потенціал дуже високий.

Про кабінет та розкоші попереднього керівника

У Чернігові ходять легенди про те, що начальник ГУ Міндоходів в області мав дуже розкішні апартаменти з сейфами та спецремонтом, а зустріч з С.П.Дусяком проходила у звичайній робочій кімнаті.

- Начальник не звільнений – він на лікарняному. Тому ми проводимо цю зустріч у кабінеті, який на даний час був вільний. А кабінет попереднього керівника  замкнений на декілька замків. Я у ньому  не був і тому не знаю, що там є. Ми там зустрінемося тоді, коли буде створена державна фіскальна служба, а управління Міндоху тут не буде. Обов’язково запрошу і покажу розкоші того кабінету.

Про люстрацію та кримінальні схеми попередників

З представниками люстраційного комітету у Чернігові Степан Дусяк на ранок 24 липня ще не зустрічався. Зустріч відбулася в той же день, тільки ввечері.

- На даний момент ведеться перевірка налагоджених кримінальних схем не тільки працівниками податкової, а і іншими структурами. І я думаю, що якщо вони вже не поламані, то будуть всі порушені та зруйновані найближчим часом, - зазначив Степан Павлович.

Також він додав, що такі оборудки не могли проводитися таємно, а тому були працівники, які втілювали ці схеми у життя. Звичайно що ті, хто був замішаний у них, не будуть прийняті до новоствореного управління фіскальної служби.

Довідка

Дусяк Степан Павлович народився у Тернопільській області у 1968 році, служив у армії, закінчив Тернопільський інститут народного господарства за спеціальністю «фінанси і кредит». З липня 1992 року – в органах Державної податкової служби. Пройшов шлях від державного податкового інспектора до керівника департаменту Державної податкової адміністрації України. Працював у Міністерстві фінансів України.  

Одружений. Є двоє дітей, які навчаються в університеті. Дружина більше 10 років працює заступником керівника казначейства в одному з районів Києва.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини