Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:44:05

Майже 900 робочих місць планується створити в аграрній галузі Чернігівщини

22.07.2014   06:48

Про реалізацію регіональної політики розвитку агропромислового комплексу Чернігівщини розповів 21 липня на брифінгу для ЗМІ заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов.

За словами Костянтина Лубенцова, одним з пріоритетів діяльності органів державної виконавчої влади у Чернігівській області є залучення інвестицій в агропромисловий комплекс регіону.

За останні 3 роки спостерігається позитивна динаміка капітальних вкладень. Так, в 2011 році було залучено 665 мільйонів гривень капітальних інвестицій, у 2012 році — 859 мільйонів гривень, у 2013 році — 985 мільйонів гривень. У січні — березні цього року сільгосппідприємствами області використано 128,7 мільйонів гривень інвестиційних коштів.

- Інвестори не тільки вкладають кошти у сільське господарство, але й активно розвивають соціальну сферу села, ремонтують школи, дитячі садочки, ФАПИ, дороги, - констатував заступник голови облдержадміністрації.

Область і на далі нарощуватиме обсяг виробництва сільгоспкультур. Протягом останніх років спостерігається стійка тенденція збільшення валового збору зернових культур по всіх категоріях господарств: з 1,518 мільйонів тонн у 2010 році до 3,124 мільйона тонн у 2013 році. Це спонукає розвивати систему для зберігання, транспортування та обробки зерна. Так, у поточному році планується будівництво чотирьох елеваторів, сумарною ємністю 166 тисяч тонн. Для прикладу, компанія «Кернел-груп» задекларувала проект будівництва нового олійноекстракційного заводу в Прилуцькому районі.

Ще одним пріоритетним напрямком розвитку аграрної галузі області, на думку Костянтина Лубенцова, є розвиток тваринництва та нарощування чисельності поголів’я ВРХ. Зокрема, у поточному році планується будівництво та реконструкція семи тваринницьких комплексів. Серед них 5 об’єктів молочного напрямку на 7 808 корів, 1 свинокомплекс на 10 000 голів, а ще — перша черга качиної ферми на 5,4 мільйонів голів птиці.

- Чернігівщина не повинна залишатися лише сировинною базою. Ми маємо приділити особливу увагу розвитку тваринництва. Це дасть можливість створювати робочі місця. Область має високу забезпеченість кормами для виробництва значної кількості тваринницької продукції, - підкреслив Костянтин Лубенцов.

Загалом, за рахунок розбудови інфраструктури аграрного ринку, реконструкції діючих та будівництва нових об’єктів агропромислового комплексу області в нинішньому році планується створити майже 900 робочих місць.
 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини