Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:40:30

Майже 900 робочих місць планується створити в аграрній галузі Чернігівщини

22.07.2014   06:48

Про реалізацію регіональної політики розвитку агропромислового комплексу Чернігівщини розповів 21 липня на брифінгу для ЗМІ заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов.

За словами Костянтина Лубенцова, одним з пріоритетів діяльності органів державної виконавчої влади у Чернігівській області є залучення інвестицій в агропромисловий комплекс регіону.

За останні 3 роки спостерігається позитивна динаміка капітальних вкладень. Так, в 2011 році було залучено 665 мільйонів гривень капітальних інвестицій, у 2012 році — 859 мільйонів гривень, у 2013 році — 985 мільйонів гривень. У січні — березні цього року сільгосппідприємствами області використано 128,7 мільйонів гривень інвестиційних коштів.

- Інвестори не тільки вкладають кошти у сільське господарство, але й активно розвивають соціальну сферу села, ремонтують школи, дитячі садочки, ФАПИ, дороги, - констатував заступник голови облдержадміністрації.

Область і на далі нарощуватиме обсяг виробництва сільгоспкультур. Протягом останніх років спостерігається стійка тенденція збільшення валового збору зернових культур по всіх категоріях господарств: з 1,518 мільйонів тонн у 2010 році до 3,124 мільйона тонн у 2013 році. Це спонукає розвивати систему для зберігання, транспортування та обробки зерна. Так, у поточному році планується будівництво чотирьох елеваторів, сумарною ємністю 166 тисяч тонн. Для прикладу, компанія «Кернел-груп» задекларувала проект будівництва нового олійноекстракційного заводу в Прилуцькому районі.

Ще одним пріоритетним напрямком розвитку аграрної галузі області, на думку Костянтина Лубенцова, є розвиток тваринництва та нарощування чисельності поголів’я ВРХ. Зокрема, у поточному році планується будівництво та реконструкція семи тваринницьких комплексів. Серед них 5 об’єктів молочного напрямку на 7 808 корів, 1 свинокомплекс на 10 000 голів, а ще — перша черга качиної ферми на 5,4 мільйонів голів птиці.

- Чернігівщина не повинна залишатися лише сировинною базою. Ми маємо приділити особливу увагу розвитку тваринництва. Це дасть можливість створювати робочі місця. Область має високу забезпеченість кормами для виробництва значної кількості тваринницької продукції, - підкреслив Костянтин Лубенцов.

Загалом, за рахунок розбудови інфраструктури аграрного ринку, реконструкції діючих та будівництва нових об’єктів агропромислового комплексу області в нинішньому році планується створити майже 900 робочих місць.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини