Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:14:16

Перші кроки до упорядкування стандартів продукції

16.07.2014   09:43Агенцiя

Після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна робить перші кроки до упорядкування стандартів продукції так, щоб якість наших товарів відповідала європейським нормам. Саме з цією метою в обласній раді пройшов семінар «Впровадження систем безпечності харчових продуктів».

Підприємства, що випускають харчову продукцію, мають підготуватися до прийняття нових норм сертифікації їхніх товарів, які вони експортуватимуть за кордон. Для керівників цих підприємств було проведено семінар, де дали практичні поради з впровадження нової системи безпечності харчових продуктів — ХАССП.

Експерти говорять, що українська продукція не така вже і далека від тих стандартів, які ставить Євросоюз, а рослинна продукція навіть повністю відповідає нормам. Головне питання — змінити законодавство.

До участі в семінарі запросили здебільшого представників малих підприємств та кооперативів, адже якраз їхня продукція найбільше потребує вдосконалення, та і ризикують ці підприємці більше – нові ринкові умови для них менш сприятливі.

За словами спеціалістів, перспективи у нас хороші, продукція якісна, а тому проблем з введенням нових норм якості продукції виникнути не повинно. Згодом планують збільшити поставки готової продукції за кордон. Україна не повинна стати сировинним придатком Європи.


http://chodtrk.com.ua/?p=15923

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини