Прес-тур на "Полюс достатку". ФОТОрепортаж
Як "народжуються" пельмені, бендерики, вареники, котлети, голубці та млинці на власні очі побачили чернігівські журналісти під час прес-туру на підприємство "Торгівельно-виробнича компанія "Полюс достатку"
У червні тут виготовили понад 15 тонн різноманітних напівфабрикатів. Представники ЗМІ не тільки оглянули виробничі цехи, а й скуштували смачну продукцію з натуральної сировини від місцевого виробника.
Аби потрапити до цехів, журналістам довелося вдягнути спеціальні халати, шапочки на голови та бахили на взуття, адже технологічний процес вимагає чистоти в приміщенні та ретельного дотримання норм особистої гігієни працівників. На «Полюсі достатку» величезну увагу приділяють якості продукції, тому її контроль здійснюється на всіх етапах, звертає нашу увагу голова спостережної ради підприємства Олександр Безнощенко. Аби забезпечити якість, тут навіть вирішили створити власну сировинну базу, на своєму сільгосппідприємстві вирощують свиней.
Під час прес-туру журналісти з цікавістю оглянули, як працює автоматична лінія для виготовлення котлет, апарат китайського виробництва для виготовлення пельменів, а от «Чернігівські» пельмені виготовляються на італійському обладнанні. Це обладнання запрацювало у травні, коли закінчилася реконструкція цехів, а рецептура і м’ясної начинки, і тіста удосконалюється досі, пропонуються різні варіанти, аби з’ясувати смаки покупця. Ми дізналися також всі тонкощі технології виготовлення бендериків і млинців. Нині вся продукція виробляється «під замовлення», тобто за попередньою заявкою дистриб’ютерської компанії.
- Ми працюємо досить давно, торгівельна марка «Полюс достатку» була зареєстрована ще в 2006 році. На сьогодні серед наших замовників мережі магазинів «СОЮЗ», «Квартал», «Еко-маркет» та деякі інші. Був час, коли замовлення на виготовлення своєї продукції ми розміщали в іншого виробника, але це призвело до зниження якості, він намагався на чомусь зекономити, тому ми вирішили зосередити виробництво тільки в Чернігові і починаємо повертати довіру наших клієнтів до нашої продукції, - розповідає керівник.
За словами Олександра Ігоревича, кожен вид продукції «Полюсу» відрізняється за формою, тому його важко замінити більш дешевим продуктом, адже тоді він матиме іншу форму. Це порада споживачам, як відрізняти напівфабрикати саме від цього виробника. Керівник переконаний також, що вірні шанувальники «Полюсу достатку» зможуть «вирахувати» підробку, що інколи зустрічається у маленьких крамницях, в першу чергу за смаком. У чернігівського виробника він справжній – м’ясний! І під час «смачної презентації» в цьому переконалися також і чернігівські журналісти.
Ще одна актуальна тема, якою зацікавилися представники ЗМІ – ефективне використання енергоносіїв та енергозбереження. Досвід «Полюсу достатку» може бути корисним для інших виробників. Оскільки газ дорожчає, а його вартість є однієї з важливих складових собівартості продукції, тут заощаджують завдяки тому, що в усіх приміщеннях встановили додаткові котли, що працюють на твердому паливі (дрова, відходи древесного виробництва, тощо). Воду для потреб підприємства підігрівають електронагрівачі (бойлери). На даний момент «Полюс достатку» відключив газ взагалі. Виходить значна економія коштів, а це позначається і на вартості продукції.
За словами Олександра Безнощенка, в найближчих планах підприємства – завоювання прихильності споживачів Чернігівщини до ТМ «Полюс достатку», формування стійкого попиту на цю продукцію, а згодом - вихід на столичний ринок.
Останні новини Чернігівщини
Бібліотеки Чернігівщини розвивають цифрову грамотність: відбулися онлайн-тренінги для координаторів Хабів цифрової освіти 11:13
У Чернігівській області триває системна робота з розвитку цифрової грамотності населення. Протягом двох тижнів відбулися два п’ятиденні онлайн-тренінги для координаторів Хабів цифрової освіти – бібліотекарів, які щодня допомагають мешканцям громад опановувати цифрові навички, користуватися сервісами та впевненіше почуватися в інформаційному суспільстві.
Троє вчителів із Чернігівщини потрапили до короткого списку національної премії «Вчитель року 2025» 11:11
Троє педагогів із Чернігівщини стали фіналістами національної премії Goncharenko Centre’s Teachers Award, за результатами якої буде обрано «Вчителя року 2025». До короткого списку увійшли Світлана Петренко із Чернігова, Оксана Махлай із села Шатура, Ніжинського району та Яна Сташенко із Ніжина.
Народовладдя в дії: громади мають затвердити Статути до кінця 2026 року – підсумки вебінару від “Спілки Ініціатив Чернігівщини” 11:07
13 листопада відбувся вебінар "Статути територіальних громад: впровадження форм участі в контексті законодавства про народовладдя", організований об'єднання «Спілка Ініціатив Чернігівщини» спільно з Чернігівською ОВА.
Чернігівські поліцейські затримали двох підозрюваних у наркоторгівлі з партією «закладок» 11:04
Оперативники Чернігівського районного управління поліції затримали двох 33-річних місцевих мешканок, які підозрюються у розповсюдженні особливо небезпечних психотропних речовин шляхом «закладок».
На Чернігівщині внаслідок російських атак загинули дві жінки: поліція документує злочин росії 10:49
Сьогодні вночі російська армія завдала низку ударів безпілотниками по місту Городня Чернігівського району.





















