Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:19:39

По новій дорозі до "Голубих озер"

08.07.2014   08:20Агенцiя

4 липня у ДП «Добрянське лісове господарство» відбулося виїзне засідання колегії Чернігівського ОУЛМГ, яке відкрив і провів перший заступник начальника облуправління Юрій Пономаренко.

Учасники зібрання зустрілися у Ріпкинському лісництві. Всіх приємно вразила його ошатна садиба: скрізь охайно, пофарбовано. Колеги відмітили зі смаком виконане озеленення території. Тут порядкує досвідчений лісничий Олександр Зогий. Це лісництво гостинно зустрічає і міністрів сусідніх держав (добрянці дружать з білоруськими лісівниками, котрі приїздять до них з дружніми візитами), і звичайних туристів.

Переїхавши у 102-ий квартал, ми пересвідчилися, яка серйозна робота була проведена на цій ділянці після весняного буревію. Оглянули також і тимчасовий лісовий розсадник, і плантації новорічних ялинок.

Із задоволенням учасники колегії побували на рекреаційному пункті «Дякова гора» і скуштували кави й чаю. Зовсім недавно тут розташовувався блокпост самооборони з важкою бронетехнікою. Військові дякували лісівникам, адже цей пункт захищав їх від холоду, дощу та вітру.

Побували ми і на українсько-білоруському кордоні в Нових Яриловичах. Дуже привітний павільйон «Лісовичок». Директор Добрянського держлісгоспу Іван Горохівський сказав: «Наш магазин за півроку заробив 62 тисячі гривен. Наче й невеликі кошти, але люди до нього дорогу вже знають. Купують декоративно-садивний матеріал у горщиках, дари лісів. А от водії-дальнобійники чи стомлені неблизьким шляхом туристи і чаю гарячого можуть випити, і змінну білизну придбати».

А у Ново-Яриловицькому лісництві нам показали декоративну шкілку, тепличне господарство та розсадник. Лісництво недавно придбало і новий мобільний протипожежний комплекс.

Лісничий Михайло Мамоненко провів колег на плантацію голубики і розповів, що кущі цієї надзвичайно корисної ягоди були завезені з Білорусі. На багатьох гілках уже достигали сині ягоди, які ми й скуштували. Добрянські лісівники хочуть розмножити голубику.

У Комарівському лісництві учасники заходу заїхали у 24-ий квартал, в якому проходила цьогорічна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!» за участю обласних депутатів. Лісничий Віталій Усік розказував, що непогано прижилися саджанці сосни і берези.

Повернувшись до адмінбудівлі держлісгоспу, ми замилувалися побаченим. Яка краса навколо: дерев’яні скульптури ведмедів, дерев’яні колодязь і млин, дерев’яні козаки, немов справжні! Учасники колегії одноголосно визнали, що ця садиба — найкраща в області.

Звісно, ми не обминули Добрянське лісництво. Лісничий Сергій Ковальчук супроводжував нас у тепличному господарстві, а головний інженер підприємства В’ячеслав Киченко ознайомив присутніх з роботою нижнього складу.

На пленарному засіданні з доповіддю «Про стан бухгалтерського обліку та достовірність звітності на підприємствах Чернігівського ОУЛМГ» виступила заступник начальника облуправління, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Наталія Кудласевич.

Вона зазначила, що Державне агентство лісових ресурсів України протягом 10-14 червня проводило перевірки щодо стану бухгалтерського обліку та достовірності звітності у Чернігівському, Остерському держлісгоспах та ДП «Остерський військовий лісгосп». Ці підприємства найближчим часом перейдуть на нову систему обліку та вестимуть її у відповідності до національних стандартів. В той же час, перевіркою виявлено окремі недоліки та порушення у веденні бухгалтерського обліку. Особливо це стосується ДП «Чернігівське лісове господарство».

Головний інженер облуправління Олександр Кириченко проаналізував стан оновлення техніки на підприємствах.

Зокрема, протягом І півріччя 2014 року за власні кошти держлісгоспів було придбано 20 одиниць нової техніки та обладнання на суму 2,72 млн. грн., що становить 35% річного плану. На ІІ півріччя намічено купити 18 одиниць техніки та обладнання на суму 3 290,0 тис. грн.

Начальник відділу лісових ресурсів Петро Приходько, який розповів про стан охорони праці і пожежної безпеки на виробничих об’єктах, підкреслив: «Нині у нас все гаразд. Отож треба ні на мить не забувати про безпеку праці і щоденно дбати про неї».

Після завершення пленарного засідання його учасники проїхали дорогою лісогосподарського призначення (11,2 км), побудованою у Добрянському лісництві у минулому році. Гідом був директор підприємства Іван Горохівський.

І в Олександрівському лісництві ми теж побували на будівництві лісової дороги протяжністю 8,85 км. Тут працює сучасний дорожньо-будівельний комплекс, доставлений з Городні. Хід робіт на цьому значному шляховому відрізку коментував В’ячеслав Киченок.

Хотілося б розповісти про цікавий і зворушливий епізод, свідками якого ми стали у мисливському господарстві «Олександрівське». Тут розводять диких тварин у вольєрах. Єгер Микола Ставицький порався біля лісових мешканців. До нього поприходили дикі свині з маленькими поросятами на підгодівлю.

На кордоні Олешнянського лісництва нас вітав лісничий Микола Сорока. Ми з непідробним інтересом побували на ділянці (0,4 га), на якій після вибіркових рубок залишено життєдайний приріст. А на площі 0,6 га створені лісові культури посівом. «Олешнянські лісівники попрацювали з науковим підходом, зекономивши і час, і кошти»,— відмітив директор Н.- СІверської ЛНДС Анатолій Жежкун.

Липнева виїзна колегія завершилася на Голубих озерах. Директор Добрянського держлісгоспу Іван Горохівський розповів про будівництво «Березового гаю». Протягом останніх двох років облаштовується на березі місце відпочинку для туристів. Вже споруджено 6 будиночків: 3 — на озері «Сердечко», 3 — на малому озері у березовому гаю.

Насичений робочий день подарував годину змістовного відпочинку у поліському Криму, як стали називати тепер Голубі озера…


За повідомленням Чернігівського ОУЛМГ
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини