Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:46:44

До бюджетів усіх рівнів надійшло майже 406,7 млн. грн. податків і зборів

05.06.2014   08:07

Саме така сума податків і зборів надійшла з початку року від платників нашого міста.

"Зокрема, до Державного бюджету надійшло 166,7 мільйонів гривень. Визначальними платежами залишаються такі податки, як податок на додану вартість, питома вага якого у загальних обсягах становить 63,3% та податок на прибуток - 23,8 %”, – повідомив перший заступник начальника ДПІ у м. Чернігові Валентин Раду.

Надходження податку на додану вартість до Державного бюджету за підсумками січня-травня 2014 року становлять 105,6 мільйонів гривень, податку на прибуток – 39,7 мільйонів гривень.

До місцевого бюджету платники міста забезпечили сплату близько 240 мільйонів гривень, що майже на 1 мільйон гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. Традиційно питома вага надходжень місцевого бюджету припадає на податок на доходи фізичних осіб, якого за п’ять місяців сплачено близько 163,4 мільйони гривень. У порівнянні з минулорічним періодом ця сума зросла майже на 1,6 мільйонів гривень.

Крім того, від плати за землю надійшло майже 31,8 мільйонів гривень. Представники малого і середнього бізнесу, які застосовують спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевого бюджету понад близько 30,6 мільйонів гривень єдиного податку, що практично на 3,4 мільйони гривень більше минулорічного показника.

Також за звітний період від роботодавців міста надійшло 499 мільйонів гривень єдиного соціального внеску.

Головне завдання у податківців залишається незмінним - це наповнення бюджетів усіх рівнів.

Валентин Раду подякував платникам міста, які активно працюють, розвиваються, вчасно і в повному обсязі сплачують податки, а отже за непростих умов сьогодення сумлінно виконують свій громадянський обов’язок.


Інформаційно - комунікаційний сектор ДПІ у м. Чернігові

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини