Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:15:30

Чернігівщина у цифрах і фактах

26.03.2014   10:41

За матеріалами щотижневого брифінгу в облдержадміністрації

Підприємства переробної промисловості та сільгоспвиробники області до минулорічних показників додали по 4% відповідно. Це забезпечило Чернігівщині 9-те місце у загальнодержавному рейтингу за обсягами випуску промислової продукції і 10-те — сільськогосподарської.
    
Щодо економічних паспортів районів
За дорученням голови облдержадміністрації розроблено економічні паспорти районів. До паспорту ввійшла інформація про ресурсний, виробничий, туристичний потенціал територій, який може бути використано для створення нових робочих місць.

Значна увага приділена інвестиційним можливостям. Зокрема, у паспорті міститься перелік вільних виробничих приміщень, об’єктів незавершеного будівництва, об’єктів комунальної власності, що не використовуються за призначенням. На підставі аналізу цієї інформації сформульовано можливі напрямки діяльності райдержадміністрацій зі створення нових робочих місць.


Щодо заробітної плати
Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника у січні 2014 року становила 2420 гривень, що на 6,7 % більше порівняно з січнем 2013 року, а її реальний приріст склав 7,3% (по Україні 3148 гривень, +4,6%).
Станом на 1 березня 2014 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати складала 18,3 мільйонів гривень і зросла до початку року на 11,2%, в тому числі на економічно активних підприємствах — 11,3 мільйонів гривень (+20,7%).

Щодо виплати пенсій та допомоги

Станом на 21 березня профінансовано коштів на виплату пенсій та грошової допомоги за березень у сумі 497 мільйонів гривень, що становить 93,6%.
Середній розмір пенсійних виплат (з урахуванням пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян) на 1 березня 2014 року становив 1400,14 гривень.

Щодо посіву ранніх ярих культур
За оперативною інформацією станом на 21 березня посіяно до 10 тисяч гектарів ранніх зернових. Приступили до весняно-польових робіт підприємства всіх районів, окрім північних. Завершено перше підживлення озимих культур на площі 205,3 тисяч гектарів. Озимий ріпак підживлено на площі 27,1 тисяч гектарів, тобто 100% до прогнозу.

Щодо Збройних сил України
Наразі в області проходять заходи часткової мобілізації. Збройні Сили України знаходяться в стані повної бойової готовності. Органами влади та громадянами здійснюється значна підтримка військових. Це не тільки фінансова допомога, а й посильна участь у вирішенні поточних проблем, сприяння у ремонті військової техніки та багато іншого.

Щодо стану на державному кордоні
Ситуація на кордоні України з Російською Федерацією стабільна і спокійна. Охорона кордону здійснюється у посиленому варіанті.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини