Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 04:54:38

Чернігівщина є самодостатньою у питаннях виробництва сільськогосподарської продукції

22.08.2013   10:51Агенцiя

Про це йшлося на нараді Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації з питань проведення жнив та закладання продовольчої безпеки Чернігівській області за участю начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій 20 серпня 2013 року.

Нараду провів директор Департаменту агропромислового розвитку Анатолій Максак, який зазначив, що Чернігівська область є самодостатньою в питаннях виробництва сільськогосподарської продукції, вона має стабільний фонд споживання, достатні запаси продовольства, які цілком доступні для населення регіону.

На засіданні вкотре наголошувалося на необхідності забезпечення постійної наявності у торгівельній мережі районів області борошна, цукру, гречаної крупи, інших соціально – значущих продуктів за помірними цінами, в об’ємах необхідних для безперебійного задоволення потреб населення.

Щодо цінової ситуації на продовольчому ринку області, слід зазначити, що ціни на продукти харчування залишаються стабільними. В регіоні сформовані необхідні запаси основних продовольчих товарів, які постійно підтримуються в обсягах відповідно до попиту споживчого ринку.

У поточному році Чернігівщина очікує отримати понад 3,0 млн. тонн зернових та зернобобових культур, що дасть змогу не тільки забезпечити внутрішні потреби  області в зерні, а й створити достатню кормову базу для тваринництва та експортний потенціал.

Ранніх зернових, за попередніми підрахунками, намолочено понад  866,0 тис. тонн збіжжя або 100% до прогнозів. Ведеться збирання гречки і проса та підготовка до посіву озимих культур урожаю 2014 року.

Довідково: станом на 20 серпня поточного року в області забезпечено формування тримісячного незнижувального запасу продовольчого зерна регіональних ресурсів у розмірі 8,7 тис. тонн, що становить 62% до доведених розпорядженням голови облдержадміністрації обсягів.

Прес-служба Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини