Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 25 травня, 21:44:45

Споживання продуктів харчування населенням Чернігівщини. ДОВІДКА

07.08.2013   07:12

За розрахунками Державної служби статистики України у 2012 році калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 3129 ккалорій (у 2011р. – 3181), вона коливається від 2797 ккал у Київській до 3308 ккал у Черкаській областях при середній по Україні – 2954 ккал.

Калорійність забезпечується передусім за рахунок продуктів рослинного походження. У структурі споживання основну частину займають хлібні вироби, картопля, овочі, цукор, що впливає на енергетичну цінність раціону.

За 2012 рік пересічний чернігівець вжив 46 кг м’яса та м’ясних продуктів (по Україні – 54), 239 кг молока та молочних продуктів (215), 281 яйце (307), 121 кг хлібних продуктів (109), 170 кг картоплі (140), 175 кг овочів (163), 42 кг плодів та ягід (53), 13 кг риби та рибних продуктів (14), 12 кг олії (13), 45 кг цукру (38).

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 2 місце в Україні, овочів – 5, молока та молочних продуктів, хлібних продуктів – 7, картоплі – 9, а м’яса та м’ясних продуктів, плодів та ягід, олії – 21, яєць – 23 місце.

Останні новини Чернігівщини

Завершився тиждень дистанційного навчання з представниками  служб у справах дітей Чернігівської області

Завершився тиждень дистанційного навчання з представниками служб у справах дітей Чернігівської області 17:53

З 19 по 25 травня тривало навчання за програмою «Основні напрями діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей».