Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:52:14

У структурі реалізованих послугмайже половину складали послуги інформації та телекомунікацій

03.08.2013   13:30

Обсяг реалізованих послуг підприємствами області в I півріччі 2013 року

Послуги – це діяльність підприємств (установ, організацій), що за умов ринкової економіки набуває все більшого значення в частині формування валової доданої вартості області.

У І півріччі 2013 року кожне шосте підприємство сфери нефінансових послуг області надавало в оренду й експлуатацію власне чи орендоване майно, кожне восьме – транспортні послуги, кожне десяте займалося складським господарством та допоміжною діяльністю у сфері транспорту, кожне дванадцяте надавало послуги у сфері архітектури та інжинірингу, послуги технічного консультування. Частка підприємств, що надавали послуги теле-комунікацій (електрозв’язку) становила 4,6%, освіти – 4,1%.

Підприємства сфери послуг нараховують майже 21 тисячу штатних працівників, що складає 9,8% їх загальної чисельності в області.

Найбільша частка працівників зосереджена на підприємствах, які займалися поштовою та кур’єрською діяльністю (14,7%), транспортом (14,5%), складським господарством та допоміжною діяльністю у сфері транспорту (13,2%).

Обсяг реалізованих послуг (включаючи ПДВ) за І півріччя 2013 року становив 1365,6 млн.грн.

Майже кожна третя гривня – від реалізації послуг підприємствами м.Чернігова. Значним був також внесок підприємств Ніжина та Прилук.

У структурі реалізованих послуг за видами економічної діяльності майже половину (46%) складали послуги інформації та телекомунікацій.

Одним мешканцем області було спожито послуг у середньому на суму 1270 грн. Найбільш активно користувалися послугами жителі обласного центру (1872 грн.), міст Ніжин (1161 грн.), Прилуки (908 грн.) та Щорського району (839 грн.).
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.