Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:33:56

Міський голова підтримує реформування транспортної мережі Чернігова

10.07.2013   15:19

Чернігівський міський голова Олександр Соколов вважає вкрай необхідним реформування мережі громадського транспорту обласного центру. Про це він сказав в інтерв'ю ТРА "Новий Чернігів".

За словами О.Соколова, зараз ведеться системна робота, аби у грудні була затверджена нова транспортна мережа міста, що відповідала б сучасним вимогам та потребам чернігівців.

"Вже кілька років ми не змінювали існуючу транспортну мережу, щоправда, за вимогами мешканців міста коригували окремі маршрути ", - сказав міський голова.

Він також підкреслив, що пріоритетом у сфері громадського транспорту міська влада розглядає розвиток Чернігівського тролейбусного управління. Адже саме це підприємство забезпечує перевезення пільгових категорій населення (майже 72 тис. чернігівців). "Місто готове взяти участь у державній програмі щодо оновлення електротранспорту і придбати на умовах кредитування за пільговими відсотками 10 нових тролейбусів", - зазначив керівник міста.

О.Соколов зауважив, що автобусний парк чернігівських перевізників теж потребує оновлення. А для того, щоб брати кредити на купівлю нових автобусів, перевізники потребують обігових коштів. Представники кількох компаній подали розрахунки щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Відповідний регуляторний акт оприлюднено, але це не означає автоматичного рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті міста.

Як пояснив міський голова, остаточно це питання буде розглядатися у грудні після затвердження нової транспортної мережі міста. Тоді оновлені маршрути виставлять на конкурс і від перевізників вимагатимуть вищої якості обслуговування пасажирів, а відтак буде зрозумілим і зростання вартості проїзду. "Якщо платити більше, то чернігівці мають розуміти, за що саме", - сказав О.Соколов.

Влітку керівник обласного  центру Чернігівщини не виключив подорожчання вартості проїзду у тролейбусах  до 1,5 грн., оскільки ціни 1,25 грн. за разову поїздку немає у жодному місті України, де на лінії виходять понад 50 тролейбусів (у Чернігові щоденно працюють 80). Крім того, можливий перегляд вартості проїзду в автобусах на окремих маршрутах до 2 грн. "Суттєвого подорожчання проїзду у міському громадському транспорті влітку не відбудеться", - наголосив Чернігівський міський голова.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини