Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:57:29

Благодійний фонд «Європа» серед лідерів благодійництва

10.07.2013   10:22Агенцiя

БФ «Європа» став першим у номінації «Підтримка сфери охорони здоров’я», «Підтримка сфери культури та мистецтва», «Підтримка сфери науки та освіти», «Мінімальні адміністративні витрати», «Динаміка зростання благодійного бюджету».

В Києві відбулася конференція «Благодійність в Україні: від хорошого до великого», у якій взяли участь представники Адміністрації Президента України, міністерств соціальної політики, податків та зборів, фінансів, народні депутати, правління Українського форуму благодійників. У конференції взяла участь і президент благодійного фонду «Європа» Олена Гедіна.

Визначною частиною заходу  стало оприлюднення результатів першого Національного рейтингу благодійників, який складено на підставі підтвердних фінансових показників, що витрачені в секторі благодійності. І за його результатами фонд «Європа» визнано лідером у п’яти номінаціях в підкатегорії до 1 мільйона гривень. Зокрема БФ «Європа» став першим у  номінації «Підтримка сфери охорони здоров’я», «Підтримка сфери культури та мистецтва», «Підтримка сфери науки та освіти», «Мінімальні адміністративні витрати», «Динаміка зростання благодійного бюджету».

-  Не могла стримати своєї радості, коли наш фонд відзначили одразу у п’яти номінаціях. Зрозуміло, що ця відзнака заслуга багатьох людей – волонтерів, друзів, однодумців. Та найбільше ми радіємо за почесного президента нашого фонду Валерія Дубіля, який свого часу заснував цей фонд зі своїми друзями і обрав для організації шлях підтримки того,  хто потребує її,- ділиться враженнями Олена Гедіна. – Ми горді з того, що багаторічну роботу благодійного фонду «Європа» відзначено на всеукраїнському рівні. Такі відзнаки надихають нас, дають сили, вселяють віру у в те, що все недаремно, що любов і щирість все переможе. Ми пишаємося, що з кожним роком наш фонд обростає друзями, волонтерами, людьми, які живуть за заповідями Божими.

Загалом у рейтингу взяли участь 59 благодійників, з них 34 благодійні фонди та організації, 20 компаній та 5 фізичних осіб.

Згідно з дослідження, за минулий рік учасники рейтингу витратили на благодійність близько 580 758 013 гривень, що на 226 933 631 грн більше ніж у 2011-му році.

Найбільше за 2012 рік було спрямовано на сферу охорони здоров’я  — 256 280 457 грн, на соціальний захист і допомога -104 600 619 грн, спорт і фізичну культуру — 27 975 197 грн, мистецтво і культуру — 18 425 939 грн, науку та освіту — 13 768 376 грн, навколишнє середовище і охорону тварин -7 529 282 грн, міжнародні ініціативи — 6 581 821 грн на інше — 122 433 938 грн.

Допомогу отримали 56 089 осіб та 3026 організацій.

Щодо діяльності благодійного фонду «Європа», то організація за 2012 рік спрямувала на сферу охорони здоров’я – 154 969 грн, науку та освіту  — 340 000 грн, мистецтво та культуру  50 000 грн.

Окрім презентації першого національного рейтингу, учасники конференції обговорили питання благодійного законодавства в Україні, акцентуючи увагу на нагальних змінах.

Директор Українського форуму благодійників Анна Гулевська-Черниш запропонувала аудиторії обговорити бачення політичних партій та Уряду щодо ролі  місяця благодійних фондів та благодійних організацій  у вирішенні соціальних проблем нашого суспільства.

Представники міністерства охорони здоров’я України обговорили роль та функції опікунської ради при закладах охорони здоров’я.

Що робити аби в Україні запропонувала єдина система збору благодійних пожертв через текстове повідомлення, та які труднощі і ризики можуть виникати при впровадженні цієї системи в Україні повідомили представник сфери зв’язку та інформатизації.

Конференція відбулася в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ», яке фінансує агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

dubil.org

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.