Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:34:21

Енергетики 20 червня можуть залишити Чернігів без води

14.06.2013   13:38Агенцiя

За повідомленням прес-служби КП “Чернігівводканал” 12 червня ПАТ “Чернігівобленерго” надіслало офіційне повідомлення про повне припинення електропостачання підприємству з 10 години 20.06.2013 року.

На сьогодні борг КП“Чернігівводоканал” перед ПАТ “Чернігівобленерго” становить 2 млн. грн.. Для прикладу заборгованість перед енергетиками “Донецькводоканал” – 2 млрд грн., “Запоріжжяводоканал” – 655 млн. грн, “Вінницяводоканал” – 69 млн грн, “Львівводоканал” -53 млн.грн..

У такій ситуації опинилися всі водопостачальні підприємства України. Через постійне підвищення тарифу на електропостачання, субвенція, що надається Держбюджетом за статтею “Компенсація різниці між тарифами і собівартістю” є незначною і не відповідає фактичній потребі водоканалу на покриття різниці в тарифі, що і стало причиною утворення заборгованості.

За словами Олександра Шкіня директора КП “Чернігівводканал” у квітні “Чернігівводоканал” здійснив першу виплату Світовому банку за кредитом, що суттєво вплинуло на неможливість підприємства повністю розрахуватися за електроенергію. Наприкінці травня була проведена зустріч з керівництвом ПАТ “Чернігівобленерго” і досягнуто певних домовленостей щодо погашення заборгованості.

Керівництво КП “Чернігівводоканал” розуміє, що відключення електропостачання призведе до зупинки всіх об’єктів водоканалізаційного господарства і припиненню водопостачання всьому місту, тому спрямовує всі зусилля аби знайти вихід із складної ситуації.

Довідково: У впровадженні енергоефективних технологій та обладнання “Чернігівводоканал” є лідером серед водопостачальних підприємств України. За останні чотири роки річне споживання електроенергії знизилось більш ніж вдвічі. Але за умов постійного зростання тарифу на електропостачання економії не вистачає навіть на операційні витрати й існує суттєвий дисбаланс між цінами на воду і електроенергію.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.