Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:37:21

Реконструкція котелень в Чернігівської області дала змогу зекономити понад 5 мільйонів кубів газу

10.06.2013   07:15

Питання зменшення залежності української економіки від імпортних енергоносіїв, переходу на інноваційний розвиток у напрямку використання паливно-енергетичних ресурсів знаходиться під постійною увагою Президента України.

На Чернігівщині розуміють, що для того, аби зекономити кошти, необхідно використовувати не лише газ, а й інші енергоносії. У цьому переконалися журналісти Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії “Сівер-Центр” та газети “Деснянська правда”, відвідавши котельні Седнівського навчально-виховного комплексу, що у Чернігівському районі.

Як з’ясувалося, в цьому сучасному комплексі, який складається зі школи на 240 місць і садка-ясел на 35 місць, працюють котельні двох видів. Перша опалює приміщення за допомогою газу, інша – працює на дерев’яних пелетах.

Школа такого масштабу потребує великої кількості грошей із державного бюджету на опалення. І ось що вражає: якщо опалювати приміщення дерев’яними пелетами – економія виходить майже вдвічі. 420 тисяч необхідно заплатити за газ і лише 260 тис за пелети.

За інформацією заступника директора департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслава Сальникова, це не єдиний район на Чернігівщині, де використовуються енергозберігаючі технології. І якщо раніше дерев’яні пелети продавалися переважно за кордон, то з недавніх пір 6 котелень у різних куточках Сіверського регіону (у Семенівці, Щорсі, Ріпках, Новгороді-Сіверському та Седневі) працюють на деревині.

Загалом же, у період з 2010 по 2012 роки у Чернігівській області проведено реконструкцію 75 котелень як комунальної теплоенергетики так і бюджетної сфери. 32 котельні переведені на тверді види палива. У такий спосіб зекономлено понад 5 мільйонів кубів газу.

 

За повідомленням Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії “Сівер-Центр”

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини