Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:50:53

Презентовано результати дослідження про якість водопостачання

30.05.2013   08:38

У Чернігівській міській раді представник Світового банку Тамара Сулухіа презентувала результати дослідження щодо ефективного управління у секторі водопостачання.

Дослідження проводилися торік у Чернігові, Борисполі, Івано-Франківську та Львові – містах, у яких втілюється проект “Розвиток міської інфраструктури”. Робота виконана у співпраці з Інститутом місцевого розвитку та Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida).

За словами Т.Сулухіа, для українських міст характерний універсальний доступ до водопостачання, але недостатній рівень технічного обслуговування і відновлювальних робіт. Водночас, рівень тарифів є нижчим окупності. У таких умовах населення не має стимулів вимагати кращих послуг.

“Ключовим питанням є те, що серед громадян немає різкого запиту на покращення управління у цій сфері. Не можливо зробити зміни, якщо не буде запиту населення”, – зробила висновок експерт.

Для поліпшення якості водопостачання, згідно із дослідженням, необхідно провести тарифну реформу, що може стати “переломним моментом” для посилення вимог споживачів кращої якості послуг і більшого доступу до інформації.

У рамках звіту запропоновано довготермінові та короткострокові рекомендації. Окремі з них стосуються державної політики у цій галузі, інші – безпосередньої діяльності водоканалів. Зокрема, йдеться про відкритість інформації про характеристику питної води, стандартизацію аналізів якості води, створення веб-сайтів усіх комунальних підприємств, проведення просвітницької діяльності стосовно прав споживачів і показників послуг водопостачання, офіційне закріплення зворотного зв’язку.

В обговоренні підсумків дослідження взяв участь і міський голова Олександр Соколов. Він підтримав запропонований комплекс заходів і висловив подальшу зацікавленість у співпраці із Світовим банком.

Т.Сулухіа підкреслила, що Світовий банк розглядає Чернігів як надійного партнера. “Ми дивимося у перспективу і шукаємо шляхи подальшої співпраці із нашими партнерами”, – сказала вона.

 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.