Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:20:33

Зовнішня торгівля товарами Чернігівщини з країнами Європи в І кварталі 2013 року

21.05.2013   08:08

Упродовж І кварталу 2013 р. країни Європи займали лідируючу позицію в зовнішній торгівлі товарами області, випереджаючи країни СНД.

Підприємства та організації Чернігівщини співпрацювали з партнерами 29 країн Європи. При цьому з європейським ринком пов’язано 39% зовнішньоторговельного обороту області (частка країн СНД становила – 35%).

У І кварталі п.р. до країн Європи експортовано товарів на суму 56,3 млн.дол.США, що у 2,2 раза більше, ніж рік тому. Обсяг імпорту збільшився на 23,6% і становив 49,0 млн.дол.США.

Уперше за останні п’ять років сальдо зовнішньої торгівлі з європейськими країнами склалося позитивне в сумі 7,3 млн.дол.США.

Значні експортні поставки здійснювалися до Іспанії (на 13,2 млн.дол.), Італії (на 10,3 млн.дол.), Портуґалії (на 5,7 млн.дол.), Ірландії (на 5,4 млн.дол.), Франції (на 4,4 млн.дол.), Румунії (на 3,9 млн.дол.).

Найбільшим попитом на європейському ринку користувалися зернові культури, які експортовано до Італії, Іспанії, Портуґалії, Ірландії, Франції; насіння і плоди олійних культур – до Іспанії, взуття – до Румунії та Італії.

В імпорті товарів із країн Європи більше половини (58%) їх надійшло з Німеччини, Угорщини та Італії.

Партнери з Німеччини поставляли до області переважно папір та картон, котли машини, пластмаси, полімерні матеріали, синтетичні або штучні штапельні волокна, з Угорщини – котли, машини, з Італії – шкіряну сировину, пластмаси, полімерні матеріали та частини взуття.

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.