Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:19:10

Підвести газ тепер простіше

30.04.2013   08:19Агенцiя

Тим, хто хоче приєднатися до газових мереж, тобто підвести газ до свого житла, держава значно спростила процедуру.

З 1 січня вступив у силу Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб’єктів природних монополій”. Він визначив не лише порядок надання послуг “стандартного” і “нестандартного” приєднання до газових мереж, а також вартість робіт, яка, до речі, теж змінюється. З особливостями нововведень керівники ПАТ “Чернігівгаз” ознайомили поки що журналістів. Абоненти відповідні консультації можуть отримати безпосередньо в підрозділах “Чернігівгазу”.

Новий Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб’єктів природних монополій” кардинально міняє порядок надання послуг приєднання до газової мережі для всіх категорій споживачів. Є “стандартне” і “нестандартне” підключення, тобто перше для фізичних осіб, які споживають за день не більше 16-ти метрів кубічних газу, а друге – для великих підприємств. Нові умови стануть однозначно зручнішими і легшими для людей. “Чернігівгаз” обіцяє ще одну хорошу новину. Тим, хто вперше буде підключати газ, підприємство встановлюватиме лічильник безкоштовно.

Законотворці визначили вартість, умови, строки та обов’язки надання послуг газопостачальним підприємством. “Чернігівгаз” вже готовий виконувати замовлення споживачів. Надати весь пакет документів, необхідних для підключення газу, вже незабаром споживачі зможуть у так званому “єдиному вікні” у підрозділах газового підприємства. “Єдине вікно”, яке спочатку запрацює у Чернігові, Ніжині та Прилуках, а потім і в інших районах області, – це теж нововведення, яке має спростити для майбутніх абонентів процедуру підключення до газових мереж.

І власне про вартість і строки нової послуги. Для усіх замовників “стандартного підключення” Національна комісія регулювання електроенергетики встановила єдині ставки вартості робіт та короткі строки для видачі технічних умов на внутрішнє газопостачання, погодження робіт і підключення до газових мереж. У кожному регіоні України вартість робіт буде різнитися, загальноприйнятої ціни як такої немає, адже враховуватиметься тип лічильника, місцевості і газопроводу. Наприклад, при типорозмірі лічильника Ж4 у місті підключення до газової мережі буде коштувати 6910 грн, у сільській місцевості – 7120. Єдине, на що звернула увагу голова правління ПАТ “Чернігівгаз” Алла Ярова, підвищення тарифів для населення за користуванням газу не буде. Ну і звичайно нововведення не стосуються тих, хто отримав технічні умови на приєднання до газових мереж до 1 січня 2013, а саме будівництво розпочато до 1 липня цього ж року.

http://chodtrk.com.ua/?p=9281

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.