Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:51:22

На Чернігівщині відвідувачі Центрів обслуговування платників податків отримали понад 140 тисяч послуг

01.02.2013   18:18Агенцiя

Протягом минулого року в інспекціях та відділеннях Чернігівщини відкрито сімнадцять центрів обслуговування платників податків.

В них податківці  надали своїм клієнтам понад 140 тисяч послуг. Це реальний крок до наближення якості надання послуг до рівня світових стандартів.

Як повідомили у секторі забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян ДПС у Чернігівській області, до роботи у сервісних центрах було залучено 285 фахівців податкової служби. Вони надали понад 100 тисяч адміністративних послуг (видача довідок, патентів, свідоцтв тощо).

Понад 5,5 тисяч платників податків області отримали 8,9 тисяч ключів електронного цифрового підпису, які безкоштовно видає акредитований Центр сертифікації електронних ключів. Також платникам надано понад 34 тисячі консультацій (19 тисяч – усних, 15 тисяч – у телефонному режимі).

Відвідувачі Центрів  обслуговування платників податків мали можливість одержати широкий спектр послуг - щодо адміністрування та сплати податків і зборів, проведення контрольно-перевірочної роботи, погашення податкового боргу. А також отримували практичну допомогу при заповненні податкової звітності тощо.
У центрах обладнані окремі віконця для приймання податкової звітності, видачі дозвільних документів та довідок, приймання вхідної кореспонденції, зали для надання консультацій тощо. Крім того, тут видавали безкоштовні бланки податкової звітності, копіювали документи.

На допомогу платникам  у центрах обслуговування оформлені стенди зі зразками заповнення заяв, декларацій та податкової звітності, інформацією щодо ставок єдиного податку, номерів телефонів «Пульсу податкової» та інформаційно-довідкового департаменту ДПС України тощо. Для платників податків підготовлено 368 видів друкованої продукції накладом  майже 37 тисяч.

Як свідчить відгуки відвідувачів, з відкриттям центрів обслуговування платників податків підвищилася якість надання послуг.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини