Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:04:05

Внесок Чернігівщини в наповнення Держбюджету 2012 року склав 5,7 млрд. грн.

24.01.2013   09:51Агенцiя

За січень-грудень 2012 року платниками податків Чернігівської області до бюджетів усіх рівнів сплачено 7,3 млрд. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що контролюються податковою службою. Рівень 2011 року перевищено на 4 відс. або на 277 млн.грн.

Як повідомили в управлінні прогнозування, аналізу, обліку та звітності ДПС у Чернігівській області цей показник один з найбільших серед регіонів України.                                             
Збір платежів до загального фонду державного бюджету склав 5,7 млрд.грн. Це значна сума в наповненні державного бюджету країни. Досягнуто приросту проти 2011р. на 8,2 млн.грн. (при втраті бази оподаткування по рентній платі за нафту та газовий конденсат на 578 млн.грн.). Також, зросли надходження з акцизного податку з вітчизняних товарів – на 449 млн. грн., збору ПДВ – на 129,8 млн. грн., платежах за користування надрами – на 5,8 млн.грн.

Основний приріст сплати до Державного бюджету забезпечили ПРАТ АТ ТК «В.А.Т.- Прилуки» - на 547,1 млн. грн., Договір №35/21 – СД від 28.01.2008 – на 87,8 млн.грн., СП «Каштан Петролеум ЛТД» - на 55,8 млн.грн., ПАТ «Чернігівгаз» - на 29,3 млн.грн.

Забезпечено основні надходження за рахунок акцизного податку з вітчизняних товарів, якого  зібрано понад 3 млрд. грн.;  податку на додану вартість -  1,1 млрд.грн.; рентних платежів надійшло понад 1,0 млрд.грн.; податку на прибуток мобілізовано 345,9 млн.грн.

Вже у 2013 році великий платник податків ПРАТ ТК «В.А.Т.-Прилуки» перейшов на податковий облік до Центрального офісу з обслуговування Великих платників податків ДПС (м.Київ). В результаті питома вага Чернігівської області в наповненні державного бюджету в цілому по країні суттєво знизиться.
 
Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю
ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.