Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 22:00:14

Пільгове кредитування для посилення енергетики: детально на брифінгу в ОВА

29.07.2024   10:04Агенцiя

З 20 липня запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування громадян, а також програма «Доступні кредити 5-7-9» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.

Про їхні деталі розповіли сьогодні спікери на брифінгу в медіацентрі Чернігівської ОВА.

    «Наразі державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» користується великим попитом на Чернігівщині. З 20 липня до неї додано новий напрям – безвідсоткові кредити громадянам для встановлення енергообладнання потужністю до 10 кВт та надання можливості для ОСББ та ЖБК брати участь у цій програмі для встановлення обладнання альтернативної генерації електроенергії. Програма буде працювати у комбінації із грантовою програмою «ГрінДІМ», – зазначила заступниця директора Департаменту економічного розвитку ОДА Світлана Полторацька.

У липні 19 найбільших банків підписали Меморандум про пільгове кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури. Серед них – Ощадбанк та Приватбанк.

За словами заступника начальника філії — Чернігівського обласного управління АТ «Ощадбанк» з мікро-, малого та середнього бізнесу Євгена Мосича, у фінансуванні бізнесу банк виділяє два ключових напрямки – державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» та розвиток мережі партнерських послуг.

Щодо програми «Доступні кредити 5-7-9%»: фінансування надається безпосередньо для купівлі обладнання, його установки або комплексно. Банк може кредитувати сонячні панелі, станції, газопоршневі турбіни, генератори тощо.

    «Для нас енергопроєкти – пріоритетний напрям. Ми створюємо всі умови для того, щоб максимально зменшити перелік документів та час на оформлення», – наголосив спікер.

 

Про умови кредитування для фізичних осіб розповіла заступниця начальника філії — Чернігівського обласного управління АТ «Ощадбанк» з роздрібного бізнесу Наталія Носенко.

Кредитування можливе лише на повний комплект придбання та встановлення гібридної системи електропостачання (сонячні батареї або вітрові установки разом із системами накопичення).

    «Мета програми «Енергонезалежність домогосподарств» – стимулювати попит на створення повної енергонезалежності приватних домогосподарств від централізованої системи електропостачання. З моменту старту програми саме Чернігівська філія Ощадбанку видала перший в Україні кредит на систему електропостачання, яку наш клієнт Денис купив у підприємства, що знаходиться на Закарпатті. Також багато клієнтів знаходяться на етапі консультування або збору документів», – каже Наталія Носенко.

Для отримання кредиту потрібен стандартний пакет документів – паспорт, ідентифікаційний код, довідки про доходи, стан сім’ї, дохід іншого члена сім’ї (сукупний середньомісячний сімейний дохід протягом останніх 6 місяців не має перевищувати 154 тис. грн), довідка з центру зайнятості (у разі якщо особа безробітна), документи на право власності домогосподарства.

Після оформлення пакета документів клієнт має надати банку рахунок від підприємства, яке буде робити установку, – це й буде підтвердженням  того, що кредит виданий за призначенням. Крім того, потрібно надати банку акт виконаних робіт, фото лічильника.

Зазначимо, що учасником програми не може стати особа, яка мала судимість.

Також Ощадбанк пропонує для фізичних осіб власну програму – кредит на енергоефективні товари.

Кредитування на обладнання для енергозабезпечення надає і Приватбанк.

    «Приватбанк кредитує, допомагає. Можна звертатись як у відділення банку, так і залишити заявку на нашому сайті. У разі виникнення питань є можливість замовити зустріч з менеджером. Вона може бути очною або ж дистанційною», – зауважив керівник відділу малого бізнесу міста Чернігів Північного макрорегіонального управління АТ «КБ  «Приватбанк» Андрій  Прищепа.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини