Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 05:13:59

Бібліотечна зустріч "Лише мумія страждає мовчки"

01.03.2024   13:32Агенцiя

27 лютого у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах засідання клубу "Краєзнавець" з нагоди 100-річчя відкриття седнівських муміфікованих поховань відбулася бібліотечна зустріч "Лише мумія страждає мовчки".

  Директор Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Юрій Соболь привітав присутніх з першим у 2024 році засіданням клубу "Краєзнавець" і наголосив на важливості просвітницької місії бібліотеки, збереженні та поповненні її інформаційно-краєзнавчого потенціалу.
  Науково-просвітницький проєкт філії Чернігівського історичного музею ім. В. В. Тарновського "Садиба родини Лизогубів" – відеофільм "Седнів таємничий. Мандри мумій Лизогубів" – представили завідувачка закладу Тетяна Луговська та науковий співробітник філії ЧІМ ім. В. В. Тарновського "Садиба родини Лизогубів", голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України Андрій Курданов.
  Присутні у залі науковці, краєзнавці, журналісти, бібліотечні та музейні працівники переглянули відеофільм "Седнів таємничий. Мандри мумій Лизогубів".
  В обговоренні науково-просвітницького проєкту "Седнів таємничий" узяли участь голова молодіжного відділення Товариства "Чернігівське земляцтво" Валерій Демченко, завідувачка відділу музейної та науково-фондової діяльності Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" кандидатка історичних наук Ольга Травкіна, науковий співробітник ЧІМ імені В. В. Тарновського, кандидатка історичних наук Ольга Гейда та ін.
  Валерій Демченко передав бібліотеці неочікувані, але дуже цікаві та приємні подарунки від київських земляків. Щиро дякуємо!
  Підсумки засідання клубу підбив голова правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професор Олександр Коваленко.
  У залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Історія. Седнів. Лизогуби", яку представила модераторка заходу – завідувачка відділу краєзнавства Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Ірина Каганова.


 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.