Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 08:19:32

Другі Чернігівські краєзнавчі читання

22.12.2023   17:26Агенцiя

15 грудня у Навчально-науковому інституті історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка відбулися Другі Чернігівські краєзнавчі читання, присвячені 150-річчю від дня народження літератора, бібліографа, адвоката за освітою, громадського діяча, уродженця Чернігова Михайла Могилянського.

У заході взяли участь історики, музейні та бібліотечні працівники, студенти – представники Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України (Київ), Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» (Батурин), Чернігівського обласного історичного музею імені В. В. Тарновського, Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових, Комунального закладу «Чернігівський обласний пошуковий науково-редакційний центр» та ін.
Бібліотечну спільноту регіону представляли заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Вікторія Примак, завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Ірина Каганова, бібліотекарка цього ж відділу Людмила Студьонова, завідувачка Михайло-Коцюбинської селищної публічної бібліотеки Чернігівського району Інна Шовкун. До уваги присутніх були презентовані доповіді «Штрихи до портрета «незвичайної жінки» Марії Могилянської», «Людина ГУЛАГу. Ладя Могилянська», «Літописання в районі та у громаді».
Читання розпочалися з ушанування відомої історикині та краєзнавиці Тамари Демченко з нагоди її 75-ліття. Долучилися і ми до привітання на адресу почесної читачки й давньої подруги нашої бібліотеки, меценатки та благодійниці, шановної Тамари Павлівни. Ювілейна ода, яку написала бібліотекарка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Світлана Сусленко, викликала схвальну реакцію ювілярки і всіх присутніх.
 

 

Ірина Каганова, завідувачка відділу краєзнавства

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини