Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 13:32:57

Щорічник «Знаменні і пам’ятні дати Чернігівської області на 2024 рік» чекає на читача

08.12.2023   13:26Агенцiя

Краєзнавчий щорічник «Знаменні і пам’ятні дати Чернігівської області на 2024 рік», який підготували працівники Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових, побачив світ і чекає на зацікавленого читача.

Мета посібника – популяризація інформації з актуальних питань життя області й відомостей про минулі покоління знаних земляків і відомих сучасників, забезпечення формування історичної пам’яті та допомога у патріотичному вихованні молоді.
Календар складається з хронологічного переліку знаменних і пам’ятних дат, що мають відзначатися у 2024 році, та додаткових відомостей і рекомендаційних списків до найцікавіших визначних дат, які підготували укладачі видання.
Краєзнавців та журналістів, музейних і бібліотечних працівників, викладачів та студентів зацікавлять довідки про всесвітньовідомого художника-авангардиста Казимира Малевича, чий шлях починався у Конотопі Чернігівської губернії, лікаря європейського масштабу, уродженця Новгород-Сіверщини Іллю Буяльського, «звичайного генія» з Козельця, лікаря-патофізіолога, творця науки реаніматології Володимира Неговського, чернігівський період у житті і творчості Михайла Коцюбинського, сучасних українських письменників, прилучанку Лілію Бондаревич (Черненко) та чернігівця Владислава Савенка.
Нагадає видання про повномасштабне вторгнення Росії в Україну 2022 року, внаслідок чого Чернігівщина опинилася в тимчасовій окупації, до Міжнародного дня пам’яток та визначних місць коротко розповість про Чернігів – Вічне місто слави і шедеврів у камені, а також познайомить з «трудягами, що здаються часом дивовижними» – чернігівськими краєзнавцями, які 35 років тому об’єдналися в обласне історико-краєзнавче товариство, що пізніше трансформувалося в обласне відділення Національної спілки краєзнавців України.
Методико-бібліографічний посібник «Знаменні і пам’ятні дати Чернігівської області на 2024 рік» має рекомендаційний характер і не претендує на вичерпність. Допоміжний апарат видання складається з іменного покажчика.
Ознайомитися зі щорічником «Знаменні і пам’ятні дати Чернігівської області на 2024 рік» можна у відділі краєзнавства бібліотеки.  
 

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини