Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:21:26

І паски їли, і добрі справи робили

19.04.2023   10:27Агенцiя

У Світлий понеділок, 17 квітня, колектив Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки святкував Великдень. У читальному залі було весело, цікаво та пахло пасками. Адже саме вони були "перепусткою" на захід: одна для дегустації, друга – на благодійність.

Очільниця бібліотеки Інна Аліференко теж передала на спільну справу дві чудові випечені власноруч легкі та ніжні пасочки (про такі кажуть – як пух, як дух, як миле щастя) і, звичайно, привітала колег зі святом з побажаннями здоров'я, щастя, добробуту і найголовнішого – Перемоги!
  Вела захід завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів і за сумісництвом заступниця голови профкому Олена Попович. Пані Олена теж долучилася до святкових поздоровлень, а ще розповіла чимало цікавинок про Великдень та провела невеличку вікторину. І не просту, а з солодкими призами.
  А потім було святкове чаювання-кавування – звичайно, ж, із пухкими духмяними пасками, в кожну з яких умілі господині вклали тепло своїх рук і сердець. Усі бібліофеї постаралися на славу. Такого розмаїття смаків треба ще пошукати! Адже у кожної пані – свій рецепт, який відрізняється від інших. Одна пасочка пахне ваніллю, друга – лимонною цедрою, третя – сметанкою, четверта – ще чимось загадково-смачнющим… Ця жовтенька, мов золоте яєчко, бо в тісто додали багато жовтків із добрих домашніх яєць. А хтось "підзолотив" тісто куркумою. Ще хтось додав стільки цукатів, родзинок та сушеної журавлини, що вийшов справжній фруктовий шедевр. А глазурі – це взагалі щось! У когось – як ніжне суфле, у когось – ніби справжнє маршмелоу, у когось – немов смачнючий крем… Усі паски вдалися, і кожна була по-своєму неповторною.
  Частину великодньої випічки передали на ЗСУ. Смачного вам, хлопці! Дякуємо, що захищаєте нас та Україну!
  Але це ще не все. Як відомо, головна бібліотека області давно співпрацює з Чернігівським геріатричним пансіонатом. Це так зване обслуговування на виїзді. Напевно, найтісніше спілкуються з підопічними закладу бібліотекарки відділу абонемента. Вони час від часу навідуються до пансіонату, проводять там різноманітні цікаві заходи, привозять книжки для обміну, а прочитані – забирають. Цього разу до пансіонату вирушили завідувачка відділу абонемента Ольга Соловцова та її колеги Наталія Лаврентьєва і Тамара Туровець. Дівчата прихопили з собою дві добрячі торби: одну – з книжками (ми ж – бібліотекарі!), а другу – звичайно, з пасками! Люди, що мешкають у пансіонаті, були дуже раді і гостинцям, і спілкуванню. І цікаву розповідь про великодні цікавинки, звичаї та прикмети теж послухали залюбки.
  Одне слово, свято вдалося! Бо ми і нове пізнавали, і призи вигравали, і паски їли, і добрі справи робили. Так і треба! Неодмінно святкуватимемо ще!
  З Великоднем!
  Паски смачної,
  Перемоги близької,
  Здоров'я міцного
  І щастя рясного!
  Христос воскрес! Воістину воскрес!

КЗ «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка»
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини