Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 14:49:13

“Вечір камерної музики”: Антоніо Вівальді

27.03.2023   13:54Агенцiя

Два століття після смерті ім’я Антоніо Вівальді і його творчість були в забутті. А нині виконавці і любителі музики все ще намагаються осягнути велич творчого спадку італійського композитора-новатора. З перших нот можна впізнати почерк маестро, і його творіння користуються великою популярністю.

Два шедеври Антоніо Вівальді в рамках однієї програми були презентовані чернігівським глядачам 25 березня 2023 року.
“Вечір камерної музики” в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм знову об’єднав на сцені Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) і Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського (художній керівник та головний диригент — Іван Богданов).
“Пори року” — цикл з чотирьох скрипкових концертів, один з найпопулярніших творів Вівальді — прозвучав у першому відділенні концерту у виконанні оркестру “Філармонія” (соліст — Михайло Скидан).
Духовна кантата “Глорія, RV589” звучала у другому відділенні. Масштабний опус, на думку музикознавців, є відображенням зрілості у творчості Вівальді. “Глорія” дала новий поштовх пізньому італійському бароко. Разом з оркестром “Філармонія” його виконав камерний хор ім. Д.Бортнянського. Солісти — Алла Тарасова (сопрано), Наталія Губко (сопрано), Олена Сєроштанова (сопрано), Єлізавета Лудінова (меццо-сопрано). Диригент — Ігор Найдьон.
Могутнім завершальним акордом концерту стало проникливе виконання Державного Гімну України.
Перед початком концерту відвідувачі взяли участь в опитуванні щодо середньої економічно обгрунтованої вартості квитка на концерти творчих колективів філармонійного центру.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.