Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:52:41

«Сліпий». Прем’єра до шевченківських днів

02.03.2023   09:54Агенцiя

Цього року виповнюється 209 років від дня народження генія і світоча українського народу Тараса Шевченка та 162-а річниця його смерті. У Чернігівському академічному облмуздрамтеатрі, який з моменту заснування носить ім’я Т.Г.Шевченка, завжди з глибокою шаною ставилися до літературного спадку Великого Кобзаря, періодично зверталися до постановки вистав, пов’язаних з його життям і творчістю. От і цього року до шевченківських днів в театрі здійснили постановку драматичної вистави «Сліпий» за твором Тараса Шевченка, прем’єра якої відбудеться 09 березня о 18.00 год. на головній сцені області.

Виставі «Сліпий» належить особливе місце в творчій діяльності театрального колективу. Поставлена в 1989 році народним артистом України та СРСР Володимиром Грипичем дума-опера «Сліпий» за поемою Тараса Шевченка «Невольник» була відновлена у 2014 році режисером, заслуженим діячем мистецтв України Вірою Тимченко й упродовж багатьох років прикрашала репертуарні афіші театру. Наразі над поверненням в репертуар театру цього знакового твору працювала нова постановочна група, а в його сценічному втіленні задіяно весь творчий склад театру – артисти драми, балету, оркестру.

Сучасна драматична поема «Сліпий» – це не лише образний екскурс в історію українського козацтва, а палкий заклик до боротьби за волю, співзвучний з нинішнім протиборством українського народу за свою незалежність. Інсценізована розповідь про сліпого козака, який долає усі перешкоди на шляху до рідного дому, створює високий образ віри українського народу у перемогу добра над злими силами, у всеперемагаючу міць вірної любові.

Отже, запрошуємо усіх шанувальників надбань української культури на перегляд прем’єрних показів вистави «Сліпий», які відбудуться 09, 12 і 23 березня 2023 року.

Квитки можна придбати в касі театру на онлайн за посиланням: bit.ly/ticketsboxtheatre

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
На фото: підготовка до вистави “Сліпий”
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.