Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:48:54

Творчі роботи молодих режисерів

23.02.2023   12:43Агенцiя

На відміну від минулого тижня, коли шанувальникам театрального мистецтва були запропоновані вистави, створені за класичними зразками вітчизняної літератури – «Ніч перед Різдвом» Миколи Гоголя і «Кайдашева сім’я» Івана Нечуй-Левицького, цього тижня чернігівські глядачі мали можливість переглянути творчі роботи молодих режисерів нашого театру, поставлені за творами сучасних українських і зарубіжних авторів.

Різноманітні за жанром, місцем перебігу сюжетної історії та віковими ознаками цільової аудиторії вистави, створені режисеркою Анастасією Кузик, попри те, що їх переглянула вже значна кількість глядачів, продовжують привертати увагу чернігівських театралів. Тож у четвер молодіжна аудиторія зацікавлено слідкувала за вирішенням життєвих проблем талановитого архітектора Бордюрного у виставі «Невчасно» за п’єсою української письменниці Лани Ра. Глядачі, що прийшли відпочити суботнього вечора, отримали задоволення і гарний настрій від перегляду безпросвітної комедії напругою 220V «Темна історія» за творами Пітера Шеффера. А в неділю дітлахи побачили захопливу казкову історію про пригоди трьох дивовижних звірят  «Подорож до країни Мрій, або Велосипед з червоними колесами» за твором австралійської письменниці Рут Парк.

Недільний театральний вечір 19 лютого чернігівці провели разом з героями майже детективної історії «Загадкові варіяції», створеної режисером-постановником Денисом Федєшовим на драматургічному матеріалі всесвітньо відомого майстра гостросюжетних ліній Еріка-Еммануеля Шмітта. Заінтриговані глядачі мали змогу зануритись у світ омріяного кохання, несамовитих пристрастей, тонкого французького гумору та разом з акторами шукати відповіді на непрості життєві питання: що таке взаємне кохання і чи випадково дві мрії стають спільними.

Отже, слідкуйте за репертуарною афішею театру і приходьте на обрану виставу, аби прожити ще одне життя спільно зі сценічними героями.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.