Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:32:30

У бібліотеці Короленка відбулося відкриття ювілейної виставки картин Чернігівського народного аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра»

23.12.2022   10:19Агенцiя

Українці – незламні. Про це нагадують журналісти та блогери, пише світова і європейська преса, це звучить у кожній «воєнній» пісні й про це говоримо ми самі. Саме про це свідчить і нова виставка в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

21 грудня в читальній залі відбулося відкриття ювілейної виставки картин Чернігівського народного аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра» до 40-річчя з часу заснування.
На виставці експонується більше 40 робіт 19 художників – пейзажі та портрети, анімалістика, натюрморти і міські пейзажі, інтер’єрні й сюжетні роботи, філософські роздуми та архітектурні пам’ятки, виконані в різноманітних, подекуди й експериментальних, техніках.
Попри спричинені війною складні умови та обставини, в яких були художники об’єднання, вони віднайшли в собі сили та бажання зібратися на чергову, а цього року ще й ювілейну, виставку у своєму улюбленому храмі науки та мистецтва, який щоразу радо їх зустрічає та приймає у своїх стінах.
В. о. директора Чернігівського обласного центру народної творчості Валерій Мисник привітав художників із ювілеєм об’єднання та виконав почесну місію, передавши очільниці «Деснянської палітри» Людмилі Бешун подяку від Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА і грамоту від ОЦНТ за багаторічну співпрацю та з нагоди 40-річчя з часу заснування об’єднання. Також грамотами привітали цьогорічних ювілярок Тамару Дудко, Тетяну Тимошенко, Вікторію Пікунову й Валентину Гончар.
Ювілярів привітали директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, голова Чернігівського обласного відділення УБА Інна Аліференко, яка вручила очільниці об’єднання грамоту як символ вдячності за постійну й давню творчу співпрацю, та головна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук Надія Заваліна, а очільниця ЧНАОХ «Деснянська палітра»Людмила Бешун подякувала адміністрації та колективу бібліотеки за беззмінно теплу зустріч.


Катерина Мехеда,провідна бібліотекарка відділу мистецтв

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини