Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:02:28

Моцарт у виконанні оркестру “Філармонія” і Поліни Маньковської

16.12.2022   21:34Агенцiя

Велику двочастинну концертну програму, складену з творів Вольфганга Амадея Моцарта, 11 грудня 2022 року представив глядачам Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач).

Виступ оркестру розпочався з виконання першої частини Концерту для фортепіано з оркестром №6 сі-бемоль мажор — одного з ранніх творів Моцарта, в якому, на думку музикознавців, яскраво проявилися особливості композиторського стилю автора. Разом з оркестром, яким диригував Михайло Скидан, концерт виконала учениця Чернігівської музичної школи №1 ім. С.Вільконського Поліна Маньковська (клас викладачки Діани Свириденко). Поліна — молода, але вже досвідчена піаністка, яка вже мала досвід виступу з оркестром “Філармонія”. Зазначимо, вона переможниця і лавреатка міжнародних та всеукраїнських конкурсів, зокрема, конкурсу ім. Л.Ревуцького, “21 Century Art”...

У програмі прозвучав Концерт для флейти з оркестром №2 ре мажор. Соліст — Павло Шевчук. Концерт для флейти з оркестром ре мажор вважається одним із знакових в творчості австрійського композитора. Музичні теми з нього Моцарт використав і в своїй опері “Викрадення з Сералю”. Увертюра з цієї опери також прозвучала у концерті.

Завершило програму виконання Симфонії №29 ля мажор. Це остання в так званій “Зальцбурзькій” серії симфоній Моцарта, яка вирізняється як своїм ліризмом, так і радісністю.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини