Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:01:07

Запрошуємо до співпраці зацікавлених у документуванні усних історій на Чернігівщині під час війни

13.12.2022   11:01Агенцiя

Нідерландська миротворча організація РАХ (ПАКС) спільно з Українським інститутом національної пам’яті, ГО «Доброчин» та ГО Український центр Ненасильницького спілкування і примирення "Простір Гідності" реалізує в Україні проєкт «Розвиток та підтримка соціальної згуртованості».

Одним з напрямків роботи проєкту є збереження пам’яті про події російсько-української війни, зокрема, запис спогадів свідків оточення Чернігівщини та облоги міста Чернігова російськими військами. З цією метою до роботи в проєкті запрошуються інтерв’юери, що проживають (і працюють) у Чернігівській та Городнянській громадах. Насамперед ми запрошуємо до співпраці тих людей, які цікавляться документуванням та збереженням пам’яті про події, що розгорталися на Чернігівщині від 24 лютого 2022 р., і мають практичні навички зі збору усних свідчень.  Заявку для участі у проєкті можна подавати, заповнивши форму за посиланням до 18:00 27.12.2022 р.

Для інтерв’юерів буде проведено офлайновий навчальний семінар про теоретичні та практичні засади усноісторичного інтерв’ювання, зокрема, про прийоми та методи ведення глибинного інтерв’ю, підготовку програми опитування та супровідної документації, а також про можливості використання створеного усноі сторичного джерела.

Окремий модуль семінару буде присвячий інструментарію, заснованому на Ненасильницькому спілкуванні (ННС) з сертифікованим тренером з ННС Карлом Плеснером (Україна-Данія).

“У роботі з документування свідчень, під час глибинних інтерв’ю, інтерв’юери доволі часто зустрічатимуться з людьми, які пережили травматичний досвід різного ступеню. І тут базові знання процесу Ненасильницького спілкування дуже стануть у пригоді, бо дозволять інтерв’юеру розуміти природу травми, знати причини її виникнення та її наслідки у житті людини. Використання інструментів ННС також послужить для упередження травматизації інтерв’юерів та підсилення підтримки людей, з якими проводитимуться глибинні інтерв’ю під час їхнього відновлення з травматичного досвіду.” – коментує Карл Плеснер свою частину семінару для інтерв’юерів проєкту.

За підсумками навчання усі його учасники отримають сертифікат участі.

Детальніша інформація про семінар буде надіслана індивідуально на заявлену Вами електронну адресу за підсумками  відбору інтерв’юерів до 30.12.2022.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини