Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:12:31

Герої боїв біля Чернігова — у другій серії трилогії Суспільного «Битва за Чернігів»

06.12.2022   09:57Агенцiя

6 грудня о 20:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів вийде друга частина документального фільму «Битва за Чернігів».

«В цій серії мені насамперед хотілося показати наших героїчних бійців, які не бояться з РПГ та автоматами зупиняти танки, здатні нищити ворога в умовах повного оточення. У нас командири, які не бояться без каски та бронежилета йти в розвідку, потрапляти у російські засідки, відбивати у росіян блокпости», — говорить автор проєкту, продюсер новин Суспільне Чернігів Андрій Тіток. — Глядачі побачать бійців, котрі тримали оборону в районі Епіцентру, Количівки та Лукашівки. З`являться герої з 58-ї бригади, з 21-го стрілецького батальйону добровольців, котрі дуже сильно відзначились у боях за Количівку. Буде розповідь про братів Бутусіних — росіян, які воювали на нашому боці та загинули у Лукашівці».

У другій серії «Битви за Чернігів» використані відео учасників подій — як відомі, так і ексклюзивні кадри. Зокрема відео, зняте одним із бійців безпосередньо під час бою.

«Будемо пояснювати контекст певних відео. Наприклад, покажемо відео нальоту на позицію “Спарта”, яке, за підказкою хлопців, знайшли у росіян. Розкажемо, хто і якою ціною утримував цю позицію», — анонсує Андрій Тіток.

Нагадаємо, «Битва за Чернігів» – найбільш повна на цей момент відеоісторія оборони Чернігова, знята командою Суспільне Чернігів за спогадами військових. Першу серію цієї документальної трилогії можна дивитися із субтитрами англійською мовою на ютуб-каналі Суспільне Чернігів. Прем’єра першого епізоду відбулася 24 листопада.



 Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.