Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:11:04

Різнобарв’я театрального уїк-енду у Чернігові

05.10.2022   17:05Агенцiя

Для шанувальників театрального мистецтва уїк-енд цього тижня видався вельми розмаїтішим. У п’ятницю ввечері вони були запрошені на перегляд поновленого спектаклю «Темна історія» за творами П.Шеффера, інсценізацію якого здійснила режисер Анастасія Кузик.

Крім акторів, які брали участь у прем’єрних показах вистави навесні 2021 року, нині у показі цієї «безпросвітної комедії напругою 220V на дві фази» – саме так визначила режисерка жанр своєї постановки – були задіяні і нові виконавці: артисти Станіслав Аракільян, Катерина Ткачук.

Сценічна імпровізація, представлена творчим ансамблем шевченківців, захопила аудиторію яскравим калейдоскопом подій, в які азартно занурюються герої спектаклю. Присутні досхочу насміялися з пікантних ситуацій, що виникали через «спілкування у суцільній темряві» званих і незваних учасників вечірки. Після завершення вистави глядачі бурхливими оплесками дякували артистам за цікаву творчу роботу та подарований чудовий настрій.

На суботу припало проведення двох театральних заходів для різних вікових категорій глядачів. О дванадцятій годині юні чернігівці мали можливість переглянути казку «Подорож до країни мрій, або Велосипед з червоними колесами» за твором Рут Парк, покази якої розпочалися з червня цього року.

І ще одна мистецька подія відбулася цього ж дня о 17.00 годині. Першого жовтня, у Всесвітній день музики у Чернігівському драмтеатрі ім. Т.Г.Шевченка спільно з активістами Волонтерського штабу Захисту України було проведено благодійну культурно-мистецьку акцію з метою збору коштів на підтримку Збройних Сил України. У великій концертній програмі «Молись за Україну» взяли участь артисти театру, низка сольних виконавців та аматорських колективів, вихованці дитячих хореографічних студій. Вдячні глядачі тепло зустрічали учасників концерту та підтримували їх дружними оплесками. Кошти, зібрані в ході проведення благодійного заходу, були передані на допомогу ЗСУ.

А в неділю на «Білій сцені» драмтеатру відбувся показ філософської притчі «Саронська квітка, або Інша сторона гріха» за драматургічними творами Лесі Українки, поставленої у 2020 році режисером Денисом Федєшовим.

Переконані, що кожна така культурно-мистецька подія, що відбувається в нескореному місті-герої Чернігові, сприяє зміцненню сили духу його мешканців, допомагає долати труднощі воєнного часу, спрямовувати всі сили на допомогу Збройним Силам України заради здобуття жаданої перемоги.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини