Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:02:46

Мистецтво, що хвилює і лікує душу

12.09.2022   08:46Агенцiя

Ще до офіційного відкриття нового 97-го театрального сезону шевченківці почали втілювати в театрі різноманітні мистецькі проєкти, зокрема, створення концертних програм патріотичного спрямування, прем’єрні покази вистав для дітей, запрошення глядачів на вистави діючого репертуару та інші.

Наступним після театралізованого дійства, поставленого з нагоди відзначення Дня незалежності України, став благодійний концерт, присвячений вшануванню пам’ятної дати завершення Другої світової війни, що проводився на сходах центрального входу до будівлі театру. І от за тиждень театр знову запросив чернігівців і гостей міста відвідати театралізований концерт, у програму якого увійшли поетичні й пісенні твори патріотичного спрямування, музичні та хореографічні композиції у виконанні артистів оркестру і балету театру.

Концертна програма розпочалася театралізованим дійством за участю артистів драми і балету театру, що розгорталося водночас з демонструванням на екрані світлин Чернігова мирного і міста, зруйнованого ворожими обстрілами під час блокади.

Глибоко хвилююче прозвучали поетичні рядки про тривожне воєнне сьогодення українських жінок, що почергово читали артистки театру, та драматичне звернення «Хто ти, росіє..?» у виконанні засл.артистки України Любові Колесникової.

Програма була насичена розмаїттям сучасних українських пісень у виконанні різноскладових ансамблів: суворого чоловічого квартету (артисти Євген Бондар, Павло Дубовий, Микола Лемешко, Олександр Манастирський), ніжного жіночого тріо (засл.артистка України Оксана Гребенюк, артистки Світлана Бойко, Олена Сєроштанова), оригінальних дуетів – динамічного (артисти Микола Бичук і Роман Заєць) і ліричного (артисти Станіслав Аракільян і Катерина Велика).

Дружніми оплесками та вигуками «Браво!» супроводжувались сольні виступи засл.артиста України Едуарда Брагіди, вокалістів Альберта Лукашова, Валентина Коріня, Владислава Лещенка. Емоційну підтримку глядацької аудиторії отримала пісня польських авторів «Подай руку Україні» у колективному виконанні артистів театру.

Яскраве різнобарв’я до концертної програми внесли тематичні хореографічні композиції балетної групи театру (артисти Віталіна Брагіда, Вадим Кирильченко, Дмитро Лойченко, Анастасія Сальникова, Антоніна Сидоренко): «Чуєш, брате мій», «Ти дочекайся мене», «Відьма» та вокально-хореографічна замальовка «Ой, у лузі червона калина» за участю творчого складу.

Надзвичайно проникливо прозвучали зі сцени слова «Молитви» за всіх загиблих, за українську землю та її захисників (артист Сергій Пунтус), а також спільне виконання учасниками програми твору «Боже, великий єдиний». Завершальним акордом цього вражаючого сценічного дійства стало натхненне виконання усім гуртом учасників концерту пісенної композиції «Заспіваймо пісню за Україну!» в супроводі театрального оркестру під орудою засл.артиста України Олексія Рощака.

Наприкінці програми ведучі народний артист України Валентин Судак і заслужена артистка України Наталія Максименко побажали стійкості і мужності, міцності бойового духу всім, хто стоїть на захисті рідної землі, непохитної віри у перемогу українського народу.

Тож сподіваємось, що нові творчі роботи шевченківців щоразу збиратимуть все більше коло наших шанувальників. Будемо чекати та щиро раді бачити якнайширший загал глядачів на наступних мистецьких заходах, які підготує для вас творчий склад Чернігівського академічного муздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка.

Раїса Міненко,

керівник літературно-драматургічної частини театру

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини