Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:25:51

#КодНації. Чернігівський обласний філармонійний центр створив відео до Дня вишиванки

19.05.2022   11:19Агенцiя

19 травня 2022 року – світ відзначає День вишиванки. Це міжнародне свято відзначається щороку кожного третього четверга травня і покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Всесвітній день вишиванки бере за початок акцію студентів Чернівецького національного університету, які цього дня у 2006-му році пристали на пропозицію студентки Лесі Воронюк всім разом одягнути вишивані українські сорочки. Згодом ідея поширилися Україною, а нині цей день відзначається у понад 50-и країнах світу.

До Всесвітнього дня вишиванки Чернігівський обласний філармонійний центр презентує всім, хто розуміє, що вишиванка – це генетичний код нації і її духовна броня, невеличку відеопрезентацію. У ній звучить авторська музика солістки Капели бандуристів ім. О.Вересая Алли Калашник. А ще – всіх чернігівців, всіх жителів Сіверського краю зі святом вітає сама засновниця Всесвітнього дня вишиванки Леся Воронюк!

Цим проєктом Чернігівський обласний філармонійний центр долучається до онлайн-маратону до Всесвітнього дня вишиванки, започаткованому управлінням культури і туризму Донецької ОДА під загальним хештегом #КодНації. Мета маратону – продемонструвати, що Україна має свій власний непереможний національний код. «В умовах сьогодення, коли російська агресія проти України намагається знищити нашу історію та культуру, вишиванка набуває особливого значення, демонструє цінності, які є пріоритетними для держави, та стає символом перемоги», – зазначають організатори акції.

Проєкт підготовлено за сприяння Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.
Використано відеоматеріали з відкритих джерел.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини