Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:14:21

Концерт Капели бандуристів до Дня захисників і захисниць України

11.10.2021   09:31Агенцiя

10 жовтня 2021 року у чернігівській церкві Михаїла і Федора представили глядачам свою концертну програму артисти Капели бандуристів ім. О.Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру.

Художній керівник та головний диригент — заслужена артистка України Раїса Борщ, головний хормейстер — заслужений працівник культури України Микола Борщ.

Концерт був присвячений прийдешнім святам — Дню захисників і захисниць України, святу Покрови Пресвятої Богородиці і Дню українського козацтва.

Храм Михаїла і Федора освячений на честь князя Чернігівського Михайла і його боярина Федора, які віддали свої життя, не схиливши голови перед загарбниками.

“Звичайна пісня, сповнена позитивним змістом, — це також молитва до Бога, кажуть артисти капели. — Ми співаємо пісні про добро, про любов до рідної землі, повагу і любов один до одного, про мир у всьому світі і недопустимість війни і агресії одного народу по відношенню до іншого”.

Основу програми складали твори вітчизняних авторів та українські народні пісні, об’єднані ідеєю патріотизму, героїзму українського народу у боротьбі за долю Батьківщини, а також твори-молитви. І як молитва за захисників і захисниць Вітчизни у фіналі концерту прозвучав духовний гімн України “Боже великий, єдиний”.

Програму Капели бандуристів ім. О.Вересая до Дня захисників і захисниць України знову можна буде почути наживо 14-го жовтня об 11 годині у чернігівському Катерининському храмі.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини