Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:06:18

У бібліотеці Короленка відбулася презентація книги Марії Пузан «Лебеді над моїм життям»

23.09.2021   09:41Агенцiя

21 вересня у великому читальному залі КЗ «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка» відбулася презентація книги віршів «Лебеді над моїм життям».

Її авторка Марія Пузан за фахом – учителька української мови та літератури. Марія Миколаївна живе в селі Піски Іванівської ОТГ Чернігівської області.

«Лебеді над моїм життям» – друга збірка у творчому доробку Марії Пузан. У книзі відтворені загальнолюдські й загальнонаціональні проблеми. У віршах пані Марії відчуваються велика любов до рідної землі, отчого дому, природи, занепокоєння долею сільського вчителя. Авторка щиро ділиться з читачем усім, що вабило, бентежило, а іноді і краяло серце.

З привітальним словом до присутніх звернулася директорка Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко. У своєму виступі вона відзначила поетичний талант Марії Миколаївни й запросила її брати участь у поетичному фестивалі «Дотиком душі», який щорічно проводить обласна бібліотека.
Багато творів Марії Пузан покладено на музику. На презентації Марія Миколаївна читала вірші та виконувала свої пісні разом із Пісківським народним аматорським хоровим колективом «Барвінок». Адже вона вже понад сорок років співає в цьому хорі.

Щирі та дружні люди в Іванівській громаді. Люблять і шанують пані Марію рідні, друзі, земляки. Тому з радістю завітали до Чернігова на презентацію її книжки.
З привітанням до поетеси звернулася голова Іванівської ОТГ Олена Швидка. Вона говорила про важливість збереження національної культури, зокрема зазначила, що Іванівська ОТГ активно підтримує мистецько-культурний рівень громади. Не обійшлося й без приємного сюрпризу: Олена Петрівна подарувала колективу «Барвінок» баян.

Модераторка презентації Оксана Плаунова ознайомила присутніх з основними віхами життя та творчості авторки книги «Лебеді над моїм життям» Марії Пузан.

Оксана Плаунова,
головний бібліограф
Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.