Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:02:14

Незабутній літній вечір від джаз-бенду «BISSQUIT»

19.07.2021   08:52Агенцiя

Від класики жанру до авангарду, від всепоглинаючих імпровізацій до лірики романтизму – суть нової програми оновленого складу джаз-бенду «BissQuit», який 17 липня 2021 року в затишному дворику філармонійного центру представив слухачам свій черговий проєкт «Jazz-Куліса vol.XVI».

«Джаз – музика багата на традиції. Але це не означає, що вона статична. Джаз постійно розвивається. Живим його  роблять пошук та імпровізація, поєднання стилів і атмосферність живого виконання», – розповідає про концерт керівник бенду і куратор проєкту «Jazz-куліса» Дмитро Теребун. До речі, ставлення до джазу в Дмитра виходить далеко за рамки професійного ремесла музиканта. Це ще й об’єкт його наукових студій. Кілька років тому Дмитро отримав ступінь кандидата мистецтвознавства, захистивши дисертацію з промовистою назвою «Джаз як мистецтво діалогу». Тож не дивно, що всі проєкти джаз-бенду «BissQuit» це своєрідний діалог між музикантами і слухачами, діалог, який не можливо повторити двічі.

«Все найцікавіше відбувається за кулісами...» – гасло, під яким «BissQuit» реалізує всі свої творчі ідеї в рамках проєкту «Jazz-Куліса». Нині це робить оновлений склад колективу у складі Ольги Перепелиці (вокал), Володимира Балаби (труба/флюгельгорн), Олександра Годуна (труба/флюгельгорн), Нікіти Гірні (тенор та сопрано, саксофон), Бориса Кузьменка (клавішні), Олександра Воробйова (клавішні), Сергія Галамаги (гітара), Дмитра Теребуна (бас-гітара), Артема Рейа (ударні) та Богдана Ярошенка (перкусія).

Потужна, зіграна команда музикантів, чарівний вокал Ольги Перепилиці,   різнопланова і чуттєва музика зробили літній вечір у філармонійному дворику незабутнім. А допомагали музикантам в діалозі зі слухачами і в створенні романтичного настрою Сергій Сорокін (звук), Олександр Єрмаков (світло) та Артем Сиворакша (сценічне рішення).

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.