Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:52:48

Не трагедія, а успішна операція, яка увійде в підручники військової історії

19.02.2021   09:46Агенцiя

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського пройшов круглий стіл, присвячений шостій річниці Дебальцівської операції.

«Ми просто виконували свій обов’язок. А страшно вже було потім», – говорить учасник Дебальцівської операції, боєць 1-ї танкової бригади Олександр Пономаренко.  

Саме героїзм та мужність українських воїнів не дозволили здійснитися планам Путіна по просуванню вглиб української території. У круглому столі "Дебальцівська операція – зразок мужності та героїзму українських воїнів" взяли участь історики, журналісти, волонтери, учасники бойових дій.
«Розтиражований у ЗМІ заголовок «Дебальцівська трагедія» перекреслює успіхи української армії, – говорить  співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко. – Значні втрати російських військ змусили агресора відмовитися від подальшого наступу. Успіх української армії забезпечив дипломатичний успіх на переговорах у Мінську».

«Ми знали, що треба триматися, аби не віддати ворогу нашу землю», – говорить учасник Дебальцівської операції, заступник командира 13-го батальйону Ігор Бизган.

Здобутки української армії були б неможливі без потужної підтримки волонтерів. «Це було справжнє братство», – зазначають волонтерки Ірина Березинець та Тетяна Миргородська.

На думку міжнародних експертів, Дебальцівська операція гідна того, аби увійти до підручників військової історії. Однак плани ворога були зірвані ціною життів українських воїнів. Чернігівщина в Дебальцівській операції в різних підрозділах втратила 33 людини.

Чернігівська міська централізована бібліотечна система

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини