Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:10:19

У Чернігові відкрився перший в Україні Інноваційно-інформаційний центр креативної економіки

11.02.2021   14:55Агенцiя

Презентація відбулася в приміщенні Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

Центр створений для того, щоб наблизити одне до одного економіку та культуру. Якщо говорити простою мовою, то одне з завдань – допомогти авторам та інвесторам зробити творчість у різних формах і проявах економічно вигідною. За інформацією організаторів, заснований у Чернігові центр – перший в Україні такого спрямування.

У вітальному слові до учасників чернігівський міський голова сказав про те, що такий центр важливий для міста. Він займає нішу, яка до цього була порожньою. Адже великі інвестори часто недоступні для таких ідей, а їхнім авторам важко довести, що ці проєкти варті фінансування і втілення.

Центр створений за ініціативи Народного депутата Сергія Гривка на базі чернігівського ГО «Добровольці». У Чернігові його діяльність забезпечують Олена Рогова – менеджер соціокультурної діяльності, громадська діячка, автор та організатор мистецьких проектів та Ірина Тумська, яка має досвід створення проектів у культурних та туристичних галузях. До діяльності центру залучені також інституції та інші громадські організації як Чернігова, так і з інших місць України та Європи.

Центр діє з січня цього року і вже має шість перших проектів, які представив на цій презентації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини