Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:39:56

Проєкт колеса огляду в Чернігові викликав дискусії

30.06.2020   18:55Агенцiя

Атракціон дозволить туристам оглядати головні чернігівські пам’ятки з 35-метрової висоти, але може завадити включенню історичного ландшафту міста до списків ЮНЕСКО.

Ділянку землі площею 0,65 га під будівництво 35-метрового колеса огляду виділила Чернігівська міська рада в історичній зоні міста, на перехресті проспекту Миру та вулиці Єлецької, поблизу Катерининської церкви. Як повідомляє прес-служба міськради, за таке рішення у п’ятницю проголосували 26 депутатів.

Ідею збудувати колесо огляду, висота якого буде лише на кілька метрів нижчою за висоту Катерининської церкви, запропонував чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. На його думку, новий атракціон підвищить туристичну привабливість Чернігова.

"Колесо огляду буде родзинкою нашого міста, саме для туриста вихідного дня. До нас приїжджає багато таких відвідувачів. І саме центральна частина міста найбільш цікава з точки зору потоку людей. Ми за допомогою квадрокоптера подивилися на вид, який відкривається. Саме в цій точці він найкращий, тому що турист зможе побачити відразу і церкви, і центральну алею, і площу, і світломузичні фонтани", – зазначив Владислав Атрошенко.

Також він пояснив, що кошти міського бюджету на побудову та утримання атракції витрачатися не будуть, натомість місто оголосить конкурс серед потенційних інвесторів. Також він запевнив, що будівництву передуватиме публічне обговорення проєкту.

Жвава дискусія навколо цієї ідеї виникла серед депутатів міськради ще під час розгляду в сесійній залі. Згодом до обговорення підключилася чернігівська громадскість.

"Розташування колеса у тому місці, що озвучено, порушить усі можливі і неможливі пам’яткоохоронні норми України. І, до речі, не лише України. Перехрестя проспекту Миру і Єлецької вулиці знаходиться у охоронній зоні і там не можна нічого будувати без попередніх розкопок", – наголосив на своїй сторінці у Facebook відомий чернігівський іторик Володимир Пилипенко.

Він також нагадав, що пам’ятки Чернігова подані до попереднього списку світової спадщини ЮНЕСКО, а оскільки колесо не вписується у історичний ландшафт міста, це будівництво може викликати міжнародний резонанс.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини