Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:20:49

"Грандіозний мистецький експеримент" у "Фортепіанному абонементі"

03.03.2020   08:02Агенцiя

2020 рік є роком Людвіга ван Бетховена, 250-річний ювілей якого відзначає музична спільнота. Цілком очевидно, що ця подія є знаковою і для Чернігівського обласного філармонійного центру, де заплановано багато концертів, під час яких артисти постійно звертатимуться до творчої спадщини великого німецького композитора.

1 березня став одним із таких днів, коли на головній концертній сцені області виконувалася безсмертна музика Бетховена.

В рамках творчого проєкту «Фортепіанний абонемент» (автор та ведучий - заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії Олег Васюта) перед слухачами виступив один з кращих піаністів України, композитор і педагог, народний артист України Володимир Птушкін.  У супроводі Симфонічного оркестру Чернігівського музичного коледжу імені Л.М. Ревуцького (художній керівник та головний диригент заслужений артист України Олександр Шевчук) для шанувальників музики була виконана одна з кращих увертюр великого композитора - «Egmont-Ouvertüre, Op. 84»,  та концерт для фортепіано з оркестром в ре мажорі, який міг би стати шостим в в музичному спадку Бетховена. Але, нажаль, цей твір композитор так і не завершив…

Своєрідною кульмінацією концерту став, за словами Олега Васюти, «грандіозний мистецький експеримент» - виконання одного з найоригінальніших творів Людвіга ван Бетховена - Фантазії для фортепіано, хору і симфонічного оркестру до мінор, тв. 80. До народного артиста України, піаніста Володимира Птушкіна та Симфонічного оркестру Чернігівського музичного коледжу імені Л.М. Ревуцького приєднались прославлений Академічний камерний хор імені Д.Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент Іван Богданов) та ще зовсім молодий Студентський хор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка (керівник - Ірина Кондратенко).  Потужне спільне звучання зведених хорів та музикантів-інструменталістів надзвичайно приязно зустріла публіка. Свідченням цього стали гучні аплодисменти та букети квітів, якими чернігівці віддячили артистам на сцені.

Відзначення 250-річного ювілею композитора Людвіга ван Бетховена в обласному філармонійному центрі триватиме. 12 березня урочисто відкриється ювілейний XX Міжнародний фестиваль класичної музики «Сіверські музичні вечори», який повністю буде присвячено творчому надбанню великого композитора.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини