Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:45:27

На Чернігівщині планують створити віртуальний музей живих традицій

29.02.2020   10:10Агенцiя

Його відвідувачі зможуть, не виходячи із дому, ознайомитися з нематеріальною культурною спадщиною Чернігівської області. Така можливість має з’явиться вже навесні цього року, повідомляють у Департаменті культури і туризму, національностей та релігій ОДА.

27 лютого працівники галузі культури підбили підсумки діяльності минулого року та визначилися із цьогорічними пріоритетами. Один із них - популяризація сільського туризму, що може стати потужним імпульсом розвитку чи не кожної громади. А ще - розвиток аматорського мистецтва та фестивального руху, створення єдиної уніфікованої бази даних про аматорські колективи, вирішення питань балансової належності пам’яток культурної спадщини, реекспозиція музеїв до вимог сьогодення та інше.

Як зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван, який також взяв участь у засіданні колегії, послуги у цій сфері мають бути доступними для всіх жителів області — як у містах, так і в селах. Особливо це стосується дітей та їх потреби у мистецькій освіті.

На сьогодні кількість закладів культури в області перевищує півтори тисячі одиниць. Минулого року проведено більше трьохсот капітальних та поточних ремонтів.

Організовано роботу щодо включення культурної спадщини Чернігівщини до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Продовжує діяти експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини.

Значна увага - розвитку туризму. Торік туристичні об’єкти області відвідали більше мільйона тисяч екскурсантів. При цьому суб’єкти туристичної діяльності до бюджетів усіх рівнів сплатили понад 16 мільйонів гривень (плюс 38% порівняно з 2018 роком).

Продовжується активна участь у загальноукраїнському проєкті культурної інтеграції «Український Донбас», спільному проєкті з Міністерством оборони України «Артперемир’я» та акції громадської спілки «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон». У 23 населених пунктах Донецької та Луганської областей відбулись виступи для військовослужбовців.

Співпрацюють чернігівські митці і з українською діаспорою закордоном. Гарний тому приклад — культурно-мистецька акція «З Україною в серці» за підтримки Посольства України в Республіці Білорусь.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини