Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:55:36

Фотодокументальна виставка до Дня вшанування учасників Революції Гідності відкрилась у Державному архіві

20.02.2020   09:42Агенцiя

Вшановуючи подвиг учасників Революції Гідності та увічнюючи пам'ять Героїв Небесної Сотні, Державний архів Чернігівської області розпочав 19 лютого експонування фотодокументальної виставки «До Дня вшанування учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні».

Виставка об'єднала понад 70 документів, частина яких лягла в основу започаткованого архівом фонду, присвяченого подіям Революції Гідності. Це, в першу чергу, фотодокументи, надані безпосередніми учасниками подій на київському Майдані, які відтворюють його повсякденне життя: облаштування наметів, барикад тощо, а також світлини, присвячені першим загиблим: Юрію Вербицькому, Сергію Нігояну, Михайлу Жизневському, а також вихідцям з Чернігівщини, які поповнили скорботний список Героїв Небесної Сотні: Василю Прохорському, Андрію Мовчану, Віктору Орленку.

На виставці презентовано також установчі документи: Указ Президента України «Про орден Героїв Небесної Сотні», Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб, які нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні», рішення Чернігівської обласної ради щодо клопотання про присвоєння звання Герой України Андрію Мовчану та Василю Прохорському.

Також представлені документи, які відтворюють вшанування пам'яті загиблих сьогодні, прозові та віршовані твори, що відображають події на Майдані.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.