Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:21:24

У бібліотеці слухали поезії про дощ

30.01.2020   12:47Агенцiя

25 січня Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка зустріла прихильників поезії презентацією поетичної збірки Володимира Кравченка «Про те, як надворі дощ моросить».

Народився пан Володимир у Чернігові. Закінчив загальноосвітню школу № 10, паралельно навчався у художній школі, після – в училищі № 15 на декоратора. Здобув вищу освіту в Чернігівському національному педагогічному університеті ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Початкова освіта та образотворче мистецтво». Живописом та поезією пан Володимир захоплюється з самого дитинства, тому є натурою творчою, натхненною, відданою мистецтву.

У 2016 році побачила світ збірка поезії Володимира Кравченка «Для суспільства нового». У своїх віршованих рядках молодий поет порушує теми кохання, самотності, відчаю; привертає увагу до гострих соціальних питань: війни, несправедливості, бідності та наркоманії.

На прохання ведучої презентації Наталії Утиро автор розтлумачив назву збірки: дощ – це символ оновлення, після дощу завжди з’являється сонце та народжується нове життя. Пан Володимир зачитав свої вірші в оригінальній манері з музичним фоном та відеорядом. Збірка «Про те, як надворі дощ моросить» пройнята темою кохання. Коли читаєш вірші молодого поета, то відчувається його любов. Складається враження, що коли б автор не був закоханий, то ця збірка так і не з’явилася б на світ. Протягом заходу прозвучали вірші: «Кохання міста чорне»,«Перевірка на міцність»,«А на тому кінці плівки»,«Зациклічений циклічністю ходжу по колу я», «На сторожі Миру», «Молода Вкраїно» та ін.

У якості музичного подарунка для автора прозвучала джазова композиція у виконанні солістів гурту «Голос душі».

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.