Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:25:08

"Малі міста - великі враження": чотири проєкти з Чернігівщини серед переможців конкурсу

14.12.2019   11:54Агенцiя

В Україні вже вдруге відбувся конкурс культурно-мистецьких проєктів «Малі міста — великі враження». Мета – презентувати туристичний потенціал населених пунктів, в яких проживає до 50 тисяч осіб.

Результати реалізованих цьогоріч ініціатив обговорили  12 грудня на підсумковій конференції Міністерства культури, молоді та спорту України за участі профільного міністра Володимира Бородянського. До роботи долучилися представники з різних регіонів країни.

Нагадаємо, у 2019 році із понад 180 поданих заявок сім надійшло з Чернігівщини. Експертний відбір провели у два етапи. Спочатку відібрали цікаві проєкти з точки зору змістовності. Потім — захист ідей у Мінкультури, де заявники засвідчували фінансову спроможність виконання. У результаті обрали 74 переможців, серед яких — проєкти чотирьох громад нашої області.

Отже, креативні ініціативи змогли реалізувати Кіптівська ОТГ (всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest»), Козелецька (проєкт мистецьких заходів та інтервенцій «Час нових історій»), Сосницька (арт-резиденція Олександра Довженка в рамках ІІ Молодіжного фестивалю «Капелюш») та Плисківська («Плиски-ТУРФЕСТ»). На це з державної скарбниці спрямовано більше 900 тисяч гривень.

До речі, проєкт «Час нових історій» представники Козелецької громади презентували під час конференції. Ця ідея об’єднала різні мистецькі заходи: театральну виставу, фестиваль барокової музики, лекції та воркшопи на тлі історичних пам’яток Козельця.

Учасники конференції не тільки підбили підсумки конкурсу, а й дискутували з приводу розвитку культурної сфери в умовах децентралізації. Також обговорили потенціал культурної спадщини та креативних кластерів у розбудові туристичної привабливості малих територій, інформує Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини