Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:57:52

До Дня Збройних сил України представили книги із серії "Історії українських воїнів"

06.12.2019   09:34Агенцiя

Американець із позивним «Техас», який проміняв службу в морській піхоті США на український Донбас, німець, грузини, вірмени, азейбарджанці... Усі вони прийшли воювати за незалежність нашої держави пліч-о-пліч з українцями. Усі вони – герої серії видань серії «Історії українських воїнів», реалізованих журналом «Військо України».

У презентації взяли участь військові журналісти (Валентин Буряченко, Олег Яновський-Шпак, Тетяна Миргородська), волонтери, вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військовою підготовкою, небайдужі містяни.

«Роботу нашого прес-центру в зоні АТО ми розпочали з того, що розмовляли з жителями, пояснювали, що ми не кривав бандерівці, які розпинають хлопчиків. А люди були налякані, настільки були зазомбовані російською пропагандою, – розповідає головний редактор журналу «Військо України» полковник Валентин Буряченко. – Насправді лінія розмежування проходить в головах людей».

Неодноразово співробітникам прес-центру доводилося викривати російських шпигунів, які під виглядом журналістів намагалися проникнути у розташування українських військ. Доводилося проводити роз’яснювальну роботу і з українськими журналістами, аби відучити їх давати репортажі з прив’язкою до місцевості. Адже цим користався ворог, який теж дивився українські новини.

«Коли я вперше приїхав в Авдіївку, потрапивши з мира у війну, це був просто переворот свідомості. Насправді люди та Донбасі на нас чекають, там є справжні патріоти. А бути патріотом в таких умовах значно важче, ніж в тилу».  – говорить військовий журналіст Олег Яновський-Шпак.

Книги з серії «Історії українських воїнів» безкоштовно передані в усі міські бібліотеки і, зокрема, шкільні.
Також під час презентації, яка проходила напередодні Дня волонтера, привітали чернігівських волонтерів за їхню самовіддану працю, інформує, Чернігівська міська ЦБС.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини