Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:28:08

"Експлікація осені" оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ

16.11.2019   15:09Агенцiя

«Експлікацію осені» подарував глядачам 15 листопада духовий оркестр Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України (начальник центру - художній керівник — Ігор Кішман, начальник оркестру — Роман Павлів).

Військово-музичний центр Сухопутних військ, розташований у Чернігові,  – наймолодший, але один з найавторитетніших військових музичних колективів в Україні. Він створений 16 років тому з метою сприяння патріотичному, культурному і естетичному вихованню особового складу Збройних Сил. А ширше – задля пропагування вітчизняної культури і мистецтва.

Програма «Експлікація осені», представлена на сцені обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, - один із зразків українського виконавського мистецтва. «Експлікація, тобто пояснення осені? – ставить питання собі і глядачеві Ігор Кішман. – Хто може пояснити осінь?.. Для когось це просто пора року, для когось – пора змін чи підсумок. У кожної людини своє пояснення. Програма «Експлікація осені» - це наше пояснення».

У виконанні музикантів звучала класика світової музичної культури – твори Дмитра Шостаковича («Святкова увертюра»), Каміля Сен-Санса (увертюра до опери «Самсон і Даліла»), Джоаккіно Россіні (увертюри до опер «Севільський цирульник» та «Італійка в Алжирі»), Жоржа Бізе (Сюїта №1 із музики до драми «Арлезіанка»)… Виконавську майстерність солістів оркестру підкреслили «Фого да Мулата» Енріке Креспо (солісти – тромбоністи Володимир Латун і Павло Кошовець), «Ксило Класик» Герда Богнера (соліст – ксилофоніст, лауреат міжнародних конкурсів Віталій Куценко).

А особливого звучання проекту додали солісти-вокалісти обласного філармонійного центру – заслужений артист України Сергій Сулімовський та лауреат міжнародних конкурсів Єлизавета Лудінова. Каватина Фігаро з опери «Севільський цирульник» Россіні, «Закоханий солдат» Енріко Канніо та арія Даліли з опери Сен-Санса у їх виконанні стали окрасою програми «Експлікація осені», повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини