Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:11:54

Руслана Якобінчук – у вокальному абонементі філармонійного центру

11.11.2019   12:48Агенцiя

Заслужена артистка України Руслана Якобінчук(мецо-сопрано) 10 листопада виступила на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

В рамках вокального абонементу(автор проекту та ведучий — заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта), у виконанні співачки були виконані твориГайдна, Бізе, Моцарта, де Фалья, Шумана, Майбороди, Мейтуса та інших видатних європейських та вітчизняних композиторівXVIII-ХХ ст.

Зокрема прозвучалаарія «Ridentelacalma» Вольфганга Амадея Моцарта,арія «Facmevere» з ораторіального гімну «StabatMater»Франца Йозефа Гайдна, романс Сліпої з опери «Джоконда»АмількареПонк'єллі, «Мавританська шаль» з циклу «Сім іспанських народних пісень» Мануеля де Фальята інші класичні твори оперної музики.

Партію фортепіано виконала лауреатка міжнародних конкурсів Марія Віхляєва.

Публіка захоплено зустріла співачку. Її мецо-сопрано відразу полонило слухачів своєю проникливістю і високим рівнем виконавської майстерності, якійартистка завдячує природному таланту та навчанню у Київській державній консерваторії імені П.І. Чайковського (клас професора Лариси Остапенко).

Саме Лариса Остапенко -народна артистка України, дружина відомого композитора Олександра Білаша – у свій час підтримала талант майбутньої співачки, ставши її головним наставником і педагогом. Нині Руслана Якобінчуксолістка-вокалістка Національної філармонії України.

В її репертуарі - оперні арії, старовинні романси та українські народні пісні. Співачка є лауреаткою вітчизняних та міжнародних конкурсів. Вона активно гастролює і вже зняла кілька власних музичних кліпів.

Творчість Руслани Якобінчук надихає і робить життя барвистим та наповненим прекрасними моментами, що запам’ятовуються надовго, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини