Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:19:30

“CELLO & PIANO” у “фортепіанному абонементі”

04.11.2019   07:53Агенцiя

Дует Юрія Кота та Майнхарда Холлера знову вразив чернігівських глядачів неповторним виконанням творів для фортепіано і віолончелі.

Знамениті музиканти 2 листопада стали учасниками проєкту обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм “Фортепіанний абонемент”.

“Це добрі друзі Чернігова, - каже автор і ведучий проєкту, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта. - Вони не перший раз виступають на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру, і кожен раз їх виступ - це нові відкриття широкого світу музичного мистецтва”.

Імена виконавців добре відомі поціновувачам класичного музичного мистецтва. Піаніст Юрій Кот - професор Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, заслужений артист України. Він є лауреатом Національного конкурсу піаністів ім. М.В.Лисенка (Київ), Міжнародного конкурсу піаністів ім. С. Прокоф'єва (Санкт-Петербург, Росія), Всесоюзного конкурсу піаністів ім. С. Рахманінова (Москва, Росія); у складі фортепіанного дуету з Іриною Алексійчук - лауреатом Міжнародного конкурсу виконавців камерної музики «Золота осінь» (Хмельницький), Міжнародного конкурсу фортепіанних дуетів ARD (Мюнхен, Німеччина), Міжнародного конкурсу фортепіанних дуетів Murray Dranoff (Маямі, США)... Фахівці відзначають різноплановість концертного репертуару піаніста: він органічно поєднує твори композиторів різних епох та музичних напрямків.

Майнхард Холлер - відомий австрійський віолончеліст і педагог, лауреат конкурсу "Kulturkreis Gasteig" (Мюнхен, Німеччина), автор багатьох навчальних посібників. Значна частина його творчості - це співпраця з ансамблями і виконавцями, серед яких “Cello Mellow”, “Juon Trio”, Ольга Залогіна, Каролін Бергіус. Маршрути концертних турів Майнхарда Холлера разом з цими музикантами пройшли через Францію, Велику Британію, Німеччину, Австрію, Сербію, Хорватію, Словенію.

На сцені Чернігівського обласного філармонійного центру Майнхард Холлер і Юрій Кот представили нову програму “Cello & Piano”. Ця програма складається з творів, написаних у формі сонати для віолончелі і фортепіано, - Сонати №2 соль-мінор Людвіга ван Бетховена, Сонати для віолончелі і фортепіано ля-мінор Едварда Гріга. Крім того, у програмі “Cello & Piano” вперше в Україні презентується Соната для віолончелі та фортепіано (“Міланська соната”) сучасного австрійського композитора Івана Ерьода.

Концерт Юрія Кота та Майнхарда Холлера “Cello & Piano” на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру став частиною гастрольного турне, організованого агенцією UKR Artists в рамках Двостороннього року культури Австрія-Україна-2019, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини